Storck a pizzáról; Ronaldótól kérdezni sem lehetett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.22. 21:34
null
A sokadik mosolygós magyar csoportkép az Eb-n (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernd Storck megerősítette, hogy a magyar labdarúgó-válogatott tagjai tényleg esznek pizzát, a találkozó emberének megválasztott Cristiano Ronaldo viszont nem volt hajlandó újságírói kérdésre válaszolni a Magyarország–Portugália labdarúgó Eb-mérkőzés (3–3) utáni sajtótájékoztatón.


STORCK: IGEN, VALÓBAN ESZNEK PIZZÁT A SRÁCOK

EZ LETT A VÉGE
„Azzal a feladattal álltam be, hogy tartsuk a labdát, legyen terület közöttünk – mondta Németh Krisztián. – Az egész Európa-bajnokságon ez volt eddig a legjobb mérkőzés, örülök, hogy csoportelsőként zártunk. Az első meccs után olyan felfokozott volt a hangulat, amiből nem volt szabad kiengedni, és ez lett a vége.”

„Mi minden meccsen egyre jobbak vagyunk, fokozatosan fejlődünk, ezt sikerült fenntartani Portugália ellen is” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A német szakembernek felvetettük, hogy az angol bajnok Leicestert az jellemezte, hogy pizzát ettek a játékosok a meccsek után. Ez nálunk is megvan, de van-e a német szakembernek csengettyűje?

„Igen, valóban esznek pizzák a srácok, de nem akarok mással foglalkozni, mint a következő meccsel – kerülte meg egy kicsit a kérdést a kapitány. – Gratulálok a csapatnak, tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, az első két mérkőzéshez képest is javultunk, megvalósítottuk, amit akartunk. Jól védekeztünk, és még támadni is sikerült. Szerencsénk is volt, főleg az állított helyzeteknél, megemelem a kalapom a csapat előtt.”

„Gera Zoltán világklasszis teljesítményt nyújtott. Harminchét éves kora ellenére rendkívüli játékkal rukkolt ki” – mondta az első gólt szerző középpályásról Storck.

Ezután kisebb vita alakult ki a sajtótájékoztatón! Cristiano Ronaldóról előre beharangozták, hogy értékelést ad ugyan a sajtótájékoztatón, kérdésekre nem válaszol. Ezt az újságírók hangos szóváltás kíséretében nehezményezték, mondván, milyen sajtótájékoztató az, amelyen nem lehet kérdezni?

„Cristiano Ronaldóról tudjuk, hogy világklasszis, nem lehet mindig kontrollálni. Ő bármikor betalálhat” – mondta Storck a meccs legjobbjának is megválasztott aranylabdásról.

IGAZI CÁPÁK VÁRNAK A PORTUGÁLOKRA

„A továbbjutás volt a legfontosabb, és ezt sikerült elérnünk. Tény, hogy szerettünk volna csoportelsőként végezni, és nem így terveztük a csoportkört. Akár első helyen is végezhettünk volna, de az első két meccsen hadilábon álltunk a góllövéssel. Ez a találkozó ennek az ellentéte volt. Szereztünk gólokat, sőt még kimaradt helyzeteink is voltak. Gratulálok a csapatomnak, hogy háromszor is sikerült egyenlítenie. A mérkőzés végén próbáltuk nyomás alatt tartani az ellenfelet, de Magyarország ekkor már tartotta az eredményt. Még egyszer mondom, a továbbjutás a lényeg”– hangsúlyozta Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember Cristiano Ronaldóval kapcsolatban elmondta, örül, hogy sikerült a kapuba találnia, a mai teljesítménye önbizalmat adhat neki.

„Nagyon motiváltak vagyunk a folytatást illetően. Természetesen sokat kivettek belőlünk az eddigi meccsek, de lesz idő feltöltődnünk. Sok tényezőn dolgoznunk kell még. Holnaptól már a szombati összecsapásra készülünk” – folytatta Fernando Santos.

„A csapaton belül jó a hangulat. Nem huszonhárom egyéniségről, hanem egységes csapatról beszélünk. Szeretnénk döntőbe jutni, és megnyerni. Háromszor is úgy álltunk, hogy kieshetünk. Ezért elképzelhető, hogy kicsit idegesebbek a játékosok, de mentálisan erősek vagyunk” – reagálta arra a kérdésre Santos, hogy Cristiano Ronaldo nagyon idegesnek tűnt a napokban, amit az újságírókkal történt afférja is alátámaszt.

„A horvátok igazi cápák. Mindent elmond a játékukról, hogy megverték Spanyolországot. Horvátország nagyon erős ellenfél, de remélem, tovább tudunk jutni” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatója végén a kapitány.

MAJD A VEGYES ZÓNÁBAN VÁLASZOLOK – VAGY NEM

„A célt elértük, a csoportkörön túljutottunk. Ez a lényeg. A meccs legjobbja cím pedig nagy elismerés számomra” – fogalmazott Ronaldo, aki kérdésekre tényleg nem volt hajlandó válaszolni.

CR azzal hárította el a a sajtótájékoztató után az újságírói kérdéseket, hogy majd a vegyes zónában válaszol, de ott nem állt meg az újságíróknak, hiába próbálták megszólítani.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–Portugália 3–3 (1–1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 514 néző. Vezette: Atkinson (angol)
MAGYARORSZÁG: Király – Lang, Juhász, Guzmics, Korhut – Gera (Bese, a szünetben) – Lovrencsics (Stieber Z., 83.), Elek Á., Pintér Á., Dzsudzsák – Szalai (Németh K., 71.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu – Joao Mário, William Carvalho, Moutinho (Renato Sanches, a szünetben), André Gomes (Quaresma, 61.) – Cristiano Ronaldo, Nani (Danilo, 81.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), ill. Nani (42.), Cristiano Ronaldo (50., 62.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
IZLAND–AUSZTRIA 2–1

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 3 1 2 6–4 2 5
2. Izland 3 1 2 4–3 1 5
3. Portugália 3 3 4–4 0 3
4. Ausztria 3 1 2 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik