Sportrádió: A nyomás nem rajtunk van, hanem a németeken – Király Gábor

Vágólapra másolva!
2022.09.23. 20:03
null
Fotó: Nemzeti Sport
A Sportrádió interjút készített Király Gáborral. Az egykori kiváló kapus, aki 12 évig védett Németországban, beszélt többek között a németek elleni esti mérkőzésről és Szalai Ádám visszavonulásáról is.

 

A németek elleni mérkőzésről:

„Egy kicsit az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára. Ezt képletesen mondom, hiszen mi vagyunk a tabella élén. Éppen ezért a nyomás nem rajtunk van, hanem a németeken, nekik kell bizonyítaniuk, hogy jobb csapat, mint mi. A mi feladatunk, hogy megnehezítsük a dolgukat, ahogy korábban is tettük.”

„A német ismerősök mellett a német média képviselőivel is beszélgettem. Kicsit komolyabban vesznek minket a korábbinál. Azt vettem észre, hogy az utolsó két eredmény, ami a németek szemszögéből nem volt feltétlenül pozitív, kicsit felébresztette őket. Ugyanakkor látják a problémákat is, hogy nincs annyi egyéniség ebben a német válogatottban. Lehet, hogy lendületes a játék, lehet, hogy sok a fiatal, de még nem alakult ki a végleges csapatforma. Ez egy picit aggasztja őket.”

„Az a legfontosabb, hogyan lépünk pályára. Nem a személyek, hanem a csapat összképe a fontos, hogy milyen a lendület és fegyelmezettség. Marco Rossi irányításával megfelelően stabil a válogatott, jó stratégiákat alkalmaz, amiket meg is valósít. Remélem, hogy a pályán stabil, jól kinéző együttest látunk, amely megnehezíti a németek dolgát. Nemcsak védekezünk, hanem merünk támadni, merünk befejezni, átmenni az ellenfél térfelére, merünk kapura rúgni. Ezek óriási dolgok.”

Szalai Ádám válogatottól való visszavonulásáról:

„Az életnek ez a rendje. Elkezdi valaki fiatal tehetségként, utána tapasztalt futballista lesz, majd a végén rutinos. Egy idő után eljön a pályafutás vége. Mindig a játékosnak kell eldöntenie, hogy mennyi fér bele. Ádám 34 éves, ő tudja a legjobban, hogy ebben mennyi munka, energia, fáradság, siker van. Neki kell megítélnie, mikor kell visszavonulni a válogatottól.”

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.: Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.: MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG – élőben az NSO-n!
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik