Sportlétesítmény: a tokiói szentély kétszer drágább a Puskás Arénánál

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 19:41
null
Nemrég a magyar labdarúgó-válogatott tagjai is megnézték az épülő Puskás Arénát (Fotó: Tumbász Hédi)
A tokiói Olimpiai Stadion és a Puskás Aréna kapcsán a portfolio.hu gazdasági portál összehasonlította a két létesítmény várható költségeit – ebből kiderül, hogy a japánok létesítménye több mint kétszer annyiból épül fel, mint a hamarosan átadásra kerülő Puskás Aréna.

 

A portfolio.hu által megvizsgált adatok szerint az egyébként igen „kalandos” utat megjáró, 68 ezer fő befogadására alkalmas Olimpiai Stadionnál egy ülőhely átlagosan 16 ezer euróba került, addig a Puskás Arénánál ugyanez az adat a felénél is kevesebb, s egy ülőhely átlagosan 7 ezer euróba kerül – az Olimpiai Stadionnál 1.1 milliárd euró a teljes költség a 68 ezer férőhelyre, míg a Puskás Arénánál 465 millió euró a teljes költség a 67 ezer férőhelyre.

A tokiói Olimpiai Stadiont – a tervek szerint – 2019 decemberében adják át, itt rendezik majd 2020. július 24-én a jövő évi ötkarikás játékok megnyitóünnepségét.

Mint ismert, a Puskás Arénát 2019. november 15-én adják át, a nyitó mérkőzésen a magyar válogatott Uruguayt fogadja, továbbá a magyar szövetség tájékoztatása szerint ezen a mérkőzésen búcsúzik el a válogatottól Gera Zoltán, aki néhány napja hivatalosan is átvette az U21-es válogatott irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik