San Marino–Magyarország: Rossi és Varrella közös múltja vitte a prímet

Vágólapra másolva!
2021.03.28. 13:16
null
Az esti meccs helyszíne (Fotó: Árvai Károly)
A miniállamban megjelent lapok többsége a két szövetségi kapitány, Franco Varrella és Marco Rossi közös bresciai múltját helyezte a középpontba a San Marino–Magyarország összecsapásról készült beharangozójában. A helyi hírek szerint – bár Varrella a szombati sajtótájékoztatón csupa egészséges játékosról beszélt – több futballista játékára sem számíthatnak a hazaiak. A magyar válogatottal kapcsolatban a konkrétumokra építenek, felidézik a Lengyelország elleni 3–3-as döntetlent, valamint a párharc eddigi történetét. 

A legnagyobb helyi lap, a Corriere Romagna beszámolójában kiemeli, bár Franco Varrella szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón arról beszélt, minden játékosa bevethető lesz vasárnap, Matteo Vitaioli, Fabio Ramon Tomassini és Alessandro Golinucci játékára kevés az esély, míg Davide Simoncini nem részletezett okokból csak az Albánia elleni, március 31-i találkozón áll majd a válogatott rendelkezésére. Az újság emellett összefoglalja a hazai együttes szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Az egyébként olasz, ám a San Marinótól csupán 10 kilométerre fekvő, Riminiben kiadott Il Resto del Carlino terjedelmes, majd húszoldalas sportmellékletében egy rövid cikket ért a két csapat találkozója. Ebben Varrella rövid esélylatolgatása mellett felidézik a párharc múltját, megjegyezve, hogy a 2003-as és a 2011-es vereség idején is Giampaolo Mazza ült még a hazai kispadon, illetve, hogy az eddigi négy találkozás alkalmával egyetlen gólra sem futotta San Marinónak Magyarország ellen.

Cikk a Corriere Romagna sportrovatában
Cikk a Corriere Romagna sportrovatában

A l'Informazione di San Marino és a Republica szinte egy az egyben ugyanazt a beszámolót közölte a vasárnap esti meccs beharangozójaként. A cikkekben (és ez igaz a Corriere Romagna anyagára is) nagy szerepet kap a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi, valamint a San Marinó-i kollégája közös múltja: a Magyarországon dolgozó szakember anno a Bresciában Varrella játékosa volt.

Mindkét lap felidézi a magyar válogatott Lengyelország elleni 3–3-as döntetlenjét, ugyancsak tényszerűen közlik, hogy Fiola Attila a hajrában kapott második sárga lapja miatt ezúttal nem állhat rendelkezésre a magyar válogatott számára.

A San Marinó-i keret a Republicában
A San Marinó-i keret a Republicában

Kiemelték, a meccs egyik különlegessége az lesz, hogy a San Marinó-iak – a vírushelyzetre és az emiatt elrendelt zárt kapus rendezésre való tekintettel – ingyen, kódolatlanul nézhetik meg azt a televízióban.

A Republica a válogatottjuk teljes névsorát is közölte, ebből kiderül, hogy két helyen változott a 23 fős keret az Anglia elleni mérkőzésre nevezetthez képest: David Tomassini és Marco Bernardi bekerült, míg Luca Nanni és Tommaso Zafferani nem tagja a magyarok ellen készülő csapatnak. A Corriere Romagna cikke alapján sérültnek tűnő négy futballista neve ugyanakkor ott van.

A magyar válogatott szombaton délután utazott el San Marinóba, ahol a meccsnapot mobilizációval kezdte (Fotó: mlsz.hu)
A magyar válogatott szombaton délután utazott el San Marinóba, ahol a meccsnapot mobilizációval kezdte (Fotó: mlsz.hu)

A miniállamban is terjesztett nagy olasz sportlapok ingerküszöbét alig-alig érte el a találkozó: a Tuttosport és a Corriere dello Sport például csak a sportprogram részeként tesz említést a San Marino–Magyarország meccsről.

A stadion, ahol még sosem kapott gólt a magyar válogatott

Ékszerdoboz a Titán-hegy lábánál, ez a serravallei Olimpiai Stadion. A pályát 1969-ben adták át, legutóbb 2009-ben esett át nagyobb felújításon, átépítésen. Azóta 6664 fő a hivatalos befogadóképessége. San Marinót mintegy 33 ezren lakják, az létesítményben pedig még sosem volt telt ház – a zárt kapus rendezés miatt erre ezúttal esély sincs. A nézőcsúcsot 5019 fővel egy Németország elleni selejtező tartja. 2019-ben társhelyszíne volt az U21-es Európa-bajnokságnak.

A magyar válogatott eddig kétszer fordult meg a stadionban, 2003-ban 5–0-ra, 2011-ben 3–0-ra nyert. Az eddigi legeredményesebb magyar Szabics Imre és Lisztes Krisztián, előbbi mindkét meccsen egy-egy gólt szerzett, utóbbi 2003-ban duplázott. A jelenlegi keretből még egy futballista sem játszott Serravalléban.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Árvai Károly (fotó)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC)**, Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc)*, Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia)*, Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC),Sigér Dávid (FTC)
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
* sérült
** eltiltott

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
MAGYARORSZÁG–Lengyelország 3–3
Anglia–San Marino 5–0
Andorra–Albánia 0–1
2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–Anglia
20.45:San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45:Lengyelország–Andorra
3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA

20.45:
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45:Anglia–Lengyelország
20.45:San Marino–Albánia
4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45:
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45:Andorra–San Marino
20.45:Lengyelország–Albánia
5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00:Anglia–Andorra
20.45:San Marino–Lengyelország
6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45:
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45:Lengyelország–Anglia
20.45:Albánia–San Marino
7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45:
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45:Andorra–Anglia
20.45:Lengyelország–San Marino
8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Andorra
20.45:Albánia–Lengyelország
9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45:
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45:Andorra–Lengyelország
20.45:Anglia–Albánia
10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Anglia
20.45:Albánia–Andorra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik