San Marino–Magyarország: „Marco kiváló csapatember volt” – Franco Varrella Rossiról

Vágólapra másolva!
2021.03.27. 17:46
null
Franco Varrella korábbi játékosáról, Marco Rossiról is beszélt (Fotó: Árvai Károly)
Sérültek nélkül, ugyanakkor a sorozatterhelés miatt szokatlan kihívásokkal küzdve várja a magyar labdarúgó-válogatott elleni világbajnoki selejtezőmérkőzést San Marino – erről Franco Varrella szövetségi kapitány beszélt a találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

Varrella újságírói kérdésre felelve elárulta, jelenleg egyetlen olyan játékos sincs, aki sérülés vagy koronavírus-fertőzés miatt ne állna a rendelkezésére. Ezzel együtt sincs könnyű helyzetben, ugyanis a világbajnoki selejtezők jelenlegi lebonyolítása új kihívások elé állítja.

„Zsinórban három tétmeccset játszunk, ez új tapasztalat számunkra. Például arra figyelni, hogyan osszuk be az erőnket, kinek mennyi pihenőidőt biztosítsunk, ahogyan Filippo Berardit is lecseréltem a Wembleyben negyedórával a meccs vége előtt. Egyszerűen számolnom kellett azzal, hogy ilyen helyzetben az a tizenöt perc is sokat számíthat a regenerációja szempontjából. Minden játékosra a lehető legjobb állapotban van szükségem” – mondta a 68 éves szakvezető.

Varrella hozzátette, a legfőbb céljuk Magyarország ellen is, hogy kihozzák magukból a maximumot. „El kell fogadnunk, hogy az Angliához vagy Magyarországhoz hasonló válogatottaknak sokkal több erőforrás áll a rendelkezésére. Láttam a magyarok lengyelek elleni mérkőzését, és bár ezúttal nem nyertek, úgy érzem, legalább olyan jó teljesítményt nyújtottak, mint a Nemzetek Ligájában az előző ősszel.”

Újságírói kérdésre hozzátette, jelentéktelennek tartja, hogy egy- vagy kétcsatáros játékkal próbálkoznak épp, az ő szintjükön ugyanis az a legfontosabb, hogy csapatként hozzák ki magukból a maximumot. „A csapatmunka szempontjából nagyon fontos minden kérésem a játékosokhoz. Azon dolgozunk, hogy a képességeikből a lehető legtöbbet hozzuk ki a csapat számára. Nem igazán az számít, hogy egy vagy két csatárral állunk fel, hanem hogy megtegyük azt, amire képesek lehetünk.” Hozzátette, ha mindez csak annyit ér, hogy megnehezíteni tudják az ellenfelek gólszerzését, akkor annyit – a technikai hibákból kapott gólokkal jóval elnézőbb, mintha taktikai fegyelmezetlenség vezet a találatokhoz.

„Bízom abban, hogy ezúttal nem ajándékozunk könnyű gólokat az ellenfélnek.”

A sajtótájékoztatón szóba került Varrella egyik korábbi játékosa, ez a futballista pedig nem más, mint Marco Rossi. A két olasz az 1989–1990-es idényben a Bresciánál dolgozott együtt: Varrella vezetőedzőként, Rossi védőként vagy szükség esetén a pálya legkülönfélébb pontjain igyekezett segíteni az együttest.

„Remek kapcsolatot ápoltunk – vele és a feleségével is. Mindig fogékony volt a futballfilozófiára, igyekezett a legjobban megérteni mindent, amit a csapattól kértem. Sosem lehetett egy rossz szavam se a hozzáállására. Nem a legideálisabb gazdasági helyzetben volt a klub anno, de mivel Marco eljutott a Serie A-ig, bízom abban, hogy hozzá tudtam tenni a karrierjéhez. Kiváló csapatember volt” – mondta korábbi játékosáról a rutinos tréner.

A vasárnap esti találkozó 20.45 órakor kezdődik a San Marinó-i Olimpiai Stadionban.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Árvai Károly (fotó)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC)**, Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc)*, Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia)*, Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC),Sigér Dávid (FTC)
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
* sérült
** eltiltott

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
MAGYARORSZÁG–Lengyelország 3–3
Anglia–San Marino 5–0
Andorra–Albánia 0–1
2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–Anglia
20.45:San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45:Lengyelország–Andorra
3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA

20.45:
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45:Anglia–Lengyelország
20.45:San Marino–Albánia
4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45:
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45:Andorra–San Marino
20.45:Lengyelország–Albánia
5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00:Anglia–Andorra
20.45:San Marino–Lengyelország
6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45:
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45:Lengyelország–Anglia
20.45:Albánia–San Marino
7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45:
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45:Andorra–Anglia
20.45:Lengyelország–San Marino
8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Andorra
20.45:Albánia–Lengyelország
9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45:
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45:Andorra–Lengyelország
20.45:Anglia–Albánia
10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Anglia
20.45:Albánia–Andorra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik