Róth: Csak az egységes játék vezet eredményre

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 19:37
null
Róth Antal és csapata két nehéz Eb-selejtező előtt áll (Fotó: Németh Ferenc)
Nincs ok hurráoptimizmusra, hiszen a következő két ellenfél, a walesi és a bosnyák válogatott is jó játékerőt képvisel, csak egységes játékkal győzhetjük le őket – mondta Róth Antal, az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője a Nemzeti Sport Online-nak a keret hétfői nyilvános edzésén. Kádár Tamás is bízik a sikerben, és nem csalódott amiatt, hogy az utánpótlás-válogatottban számítanak rá, és nem a felnőttek között.

„Óvatosan bánnék azzal a kijelentéssel, hogy mi vagyunk a Wales és a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzések esélyesei – mondta Róth Antal. – Az utánpótlás-válogatottak nincsenek annyira szem előtt, a hazai közvélemény kevesebbet tud róluk, hiszen csak a saját csapatunk mérkőzéseit látjuk. Én láttam felvételeket a walesi és a bosnyák csapatról, ezek újfent megerősítettek abban, hogy ma már nincsenek nagy különbségek a labdarúgásban. A szoros csoportállás is bizonyítja, hogy senkit sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.”

A magyarok esélyeiről a szakvezető ekképp vélekedik: „Nem vagyok pesszimista, de hurráoptimizmusra sincs okunk. Figyelmeztető jel a bosnyákok elleni első félidő, valamint a Wales elleni idegenbeli mérkőzés végeredménye, a négy–egyes vereség. Tudjuk, hogy két győzelemmel bravúrt érhetünk el, de a sikerhez nem elegendő néhány jó egyéni teljesítmény, nagyon egységesen is kell futballoznunk.”

Egervári Sándor négy olyan játékost jelölt a felnőttek keretébe, akivel Róth Antal is számolhatna az utánpótlás-válogatottban. Ennek kapcsán Róth elmondta: Egervári ésszerű döntéseket hozott, és csak olyanokat hívott meg, akiket tudnak pótolni az U21-es válogatottban.

Kádár Tamás boldogan érkezett Telkibe, hiszen teljesen felépült, és szerdán már Ligakupa-mérkőzést játszhatott a Newcastle Unitedben.

„Úgy érzem, már százszázalékos állapotban vagyok – mondta Kádár. – Szerdán már végigjátszottam csapatom Ligakupa-mérkőzését, szóval nagyon boldog vagyok. Ami a Premier League-be jutást illeti, az érdeklődés nem nőtt a csapatunk iránt, ugyanis Angliában a Championship is nagyon népszerű, a feljutás inkább szakmai értelemben jelentett nagy ugrást. Most azon vagyunk, hogy a legjobbak között is jól teljesítsünk.”

A fiatal védő úgy véli, a magyar U21-es válogatottnak van esélye soron következő két Eb-selejtezője megnyerésére, ami egyenlő lenne a csoport első helyének megszerzésével.

„Szerencse, hogy hazai pályán játszunk, így minden esélyünk megvan a sikerre. Maximalista vagyok, de nem csalódtam amiatt, hogy most nem a felnőtt, hanem az U21-es csapattal készülök. Nagyon fontos ennek az együttesnek a sikere is. Még nem volt taktikai értekezletünk, mert csak ma érkeztünk meg Telkibe, de a következő napokban alaposan elemezzük majd a walesi csapat játékát.”

A magyar válogatott Walesszel szombaton Székesfehérváron (17.30), Bosznia-Hercegovinával kedden a budapesti Albert Flórián Stadionban (17) vívja Eb-selejtezőjét. E két mérkőzés van hátra a magyar csapat számára a csoportban, kétszer három pont biztosan első helyet ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik