Rossi részletes elemzése; újoncok párviadala

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 23:23
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

• Marco Rossi részletesen elemezte csapata teljesítményét az Andorra elleni vb-selejtező után. Az olasz tréner szerint az első harminc perc elteltével fordulat állt be a magyar együttes játékában. Noha a csapat most is tudta, mit kell játszania, mégsem úgy futballozott. Hogy miért nem, azt Rossi szerint minél előbb meg kell beszélniük. Ezzel nem is várná meg a legközelebbi összetartást, videokonferencia keretében szeretné minél hamarabb tisztázni, mi miért történt. Azt is pontosan tudni akarja, ki az, aki hajlandó végrehajtani az utasításait. A három meccsen szerzett három pont kapcsán jelezte: egy hétig azon gondolkodik, mit rontottak el.

• A két újonc, Debrecen és a Gyirmót mérkőzésével kezdődik meg az OTP Bank Liga 6. fordulója. A Loki edzőjét, Huszti Szabolcsot kérdeztük, aki hivatalosan nem lehet vezetőedző, mert jelenleg C-licence van. A B+A képzés szeptemberben indul, és májusban zárul, s amint megvan az A-licence, felvételizhet a próra. A korábbi 51-szeres válogatott két trénert emelt ki, akitől a legtöbbet tanult: az egyik Luciano Spalletti, akivel három és fél évig dolgoztak együtt a Zenitnél, a másik Niko Kovac, aki egy évig volt a mestere a Frankfurtnál. Huszti őszintén elismerte, csalódott a DVSC eddigi bajnoki szereplése miatt.

• Mióta férjhez ment, hivatalosan Hadvina a neve, de amikor leadták a papírokat az akkor még 2020-ra tervezett olimpiára, szó sem volt arról, hogy összeházasodik edzőjével, Hadvina Gergellyel. Utóbb pedig már macerás lett volna mindent újrapapírozni, ezért versenyezett még Tokióban is a leánykori nevén, de ez a jövőben változik. Igaz, a jövő heti világbajnokságon – amelyen mindkét csapathajós számban elindult volna – Bodonyi Dóra nem lesz ott, mert mononukleózist diagnosztizáltak nála; szerencsére már jól van. Sportkrém mellékletünk vendége Tokió olimpiai bajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik