Válogatott: a norvégok Király „megaláztatására” emlékeztetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 11:11
null
Király csak nézte, ahogy Solskjaer lövése kiköt a kapujában (Fotó: aftenposten.no)
Rossz emlékei lehetnek kilenc évvel ezelőttről Király Gábornak. Eb-pótselejtezős ellenfelünknél, Norvégiában erre emlékeztet az egyik oldal.

„Király Gábor áll a kapuban, és meghúzza egy kicsit szürke mackónadrágját. Meglátja Ole Gunnar Solskjaert, aki rohan a kapu felé. Solskjaer ballal kapura lő, jön a labda. A kapusnak csak meg kell fognia, éppen úgy, mint száz alkalommal korábban. Ehelyett a labda lecsúszik a kesztyűjéről – és a kapuban köt ki. A megaláztatás teljes, Király nem tud mást tenni, mint hogy megnyalja a száját, és kiveszi a labdát a kapuból” – idézi fel a 2006. szeptember 2-i eseményeket, konkrétan a negyedik gólt az aftenposten.no.

Az oldal azt írja, a magyar szurkolók csak reménykedhetnek benne, hogy a 39 éves kapus már elfelejtette azt a szeptemberi estét.

Merthogy a legutóbbi magyar–norvég tétmeccsen a vendégek simán, 4–1-re legyőzték a mieinket, a fentebb említett eseménysor azonban csak hab volt a norvég tortán, négy nem mindennapi gól született azon a találkozón.

A norvégok első góljánál (0:28-tól a lenti videóban) ajándékba kapott labdát Solskjaer a védelemtől, a másodiknál Király kigurítása után Fredrik Strömstad (1:36-tól) volt nagyon hálás. A harmadik találat Anders Rambekk reklámtáblás elesése után Morten Gamst Pedersen „élete gólja” (2:58) volt, a negyedik (4:14-től) pedig a fentebb említett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik