Női vb-selejtező: vereséggel kezdett a magyar válogatott

M. J.M. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 21:57
A magyar női labdarúgó-válogatott megkezdte szereplését a 2023-as világbajnokság selejtezőjének európai B-csoportjában: a mieink 2–0-ra kikaptak Skóciától péntek este a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Csapatunk jövő kedden Spanyolország ellen folytatja, szintén hazai pályán.
Csiszár Henrietta (balra) és Kirsty Hanson harcol a labdáért a pénteki mérkőzésen (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Csiszár Henrietta (balra) és Kirsty Hanson harcol a labdáért a pénteki mérkőzésen (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A mieink a legfrissebb világranglistán a 44. helyen állnak, és a spanyolokkal (10.), a skótokkal (22.), az ukránokkal (32.), valamint a feröeriekkel (95.) kerültek egy csoportba. A pénteki nyitányon a német Margret Kratz először irányította tétmérkőzésen a magyar válogatottat.

Uralta a játékot a vendégcsapat, s bár a 17. percben Szőcs Réka hárította a büntetőt, a kipattanó labdát Erin Cuthbert már a kapuba lőtte. A 39. percben Sipos Lilla 24 méteres lövését követően Lee Alexander bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A magyarok hiába küzdöttek az egyenlítésért a második félidőben is, a 73. percben Martha Thomas szöglet utáni fejes góljával megduplázta előnyét Skócia, s innen már nem volt visszaút.

„A második félidőben akadt néhány lehetőségünk a gólszerzésre, de sajnos kimaradtak, a skót csapat erősebb volt. Az edzők vereség után sohasem lehetnek elégedettek” – értékelt röviden Margret Kratz.

NŐI VB-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SKÓCIA 0–2 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 560
néző. V: Frida Nielsen (Sidsel Rasmussen, Fie Bruun) – dánok
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács (Oláh A., 75.), Turányi, Szabó, Csiki (Németh L., 51.) – Nagy V. (Kocsán, 75.), Vágó, Csiszár, Zeller – Vachter (Csányi, 59.), Sipos. Szövetségi kapitány: Margret Kratz
SKÓCIA: Alexander – McLauchlan, Corsie, Beattie, Docherty – Robertson (Arthur, 90.), Grimshaw (Boyle, 77.) – Emslie (Davidson, 90.), Cuthbert, Ross (Thomas, 62.), Hanson (Clelland, 62.). Szövetségi kapitány: PedroMartínez Losa
Gólszerző: Cuthbert (0–1) a 17., Thomas (0–2) a 73. percben

A csoport csütörtöki mérkőzésén
Feröer–Spanyolország 0–10

A selejtezősorozat 2022 szeptemberéig tart. A kilenc csoportgyőztes automatikusan kijut a 2023 nyarán rendezendő világbajnokságra, a második helyezettekre pótselejtező vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik