Női válogatott: jövő ősszel ismét itthon juthatnak tovább az U19-esek

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 19:30
Az UEFA svájci székhelyén, Nyonban kisorsolták a női U17-es és U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők csoportjait, valamint az is eldőlt, hogy az U19-esek jövő ősszel ismét hazai pályán vívhatják ki a továbbjutást.

U17-es válogatottunk július 29. és augusztus 4. között Moldovában szerepel Eb-selejtező minitornán, a házigazdák mellett a lettek és az izlandiak lesznek az ellenfeleink. A lebonyolítás rendje megváltozik, ellentétben a korábbi évekkel, jövőre a csoportelsők mellett már a csoportmásodikak is továbbjutnak, sőt a 10 kvartett legjobb harmadikja is ott lesz a 2014 tavaszán rendezendő elitkörben.U17-es válogatottunk július 29. és augusztus 4. között Moldovában szerepel Eb-selejtező minitornán, a házigazdák mellett a lettek és az izlandiak lesznek az ellenfeleink. A lebonyolítás rendje megváltozik, ellentétben a korábbi évekkel, jövőre a csoportelsők mellett már a csoportmásodikak is továbbjutnak, sőt a 10 kvartett legjobb harmadikja is ott lesz a 2014 tavaszán rendezendő elitkörben.

„Most jóval szerencsésebb a sorsolásunk, mint az előző években, és a lebonyolítási rendszer változása miatt nagyon jó esélyeink vannak a továbbjutásra. A házigazda moldovai válogatott sokat fejlődött ugyan az elmúlt években, de még így is a szerényebb képességű csapatok közé tartozik, és hasonló mondható el a lettekről is. Az izlandiak jóval erősebb riválisnak ígérkeznek, ők a csoport favoritjai, de a második hely megszerzése kötelező feladat lesz a számunkra” – mondta a sorsolásról az mlsz.hu-nak Hevesi Tamás szövetségi edző.

Jövő ősszel ismét itthon vívhatja ki a továbbjutást az U19-es válogatott

Az U19-es válogatott a jövő tavaszi elitkörben is érdekelt, az április 4-én kezdődő norvégiai minitornán a hazaiak mellett Anglia és Szerbia lesz a mieink ellenfele.

A 2013–2014-es szezon őszi Eb-selejtezőjében a Magyar Labdarúgó-szövetségnek sikerült rendező jogot nyernie, a hazai pálya valamelyest ellensúlyozhatja, hogy viszonylag nehéz csoportba kerültünk, Belgium, Törökország és Montenegró mellé.

„Az októberi, hazai rendezésű Eb-selejtezőn kivívott továbbjutás után azt mondtam, hogy ez a csapat képességei alapján eljutott a csúcsra ezzel a sikerrel, és a maximumot adva harcolta ki az elitkörbe kerülést – fogalmazott Turtóczki Sándor, az U19-es válogatottat irányító szövetségi edző. – Még van néhány hónapunk, hogy tovább fejlődjünk, de Norvégia és Anglia jóval előttünk jár, ellenük inkább arra törekedhetünk, hogy minél jobban megnehezítsük a dolgukat. A szerbek ellen talán lehet esélyünk, még akkor is, ha az agresszív játékstílusuk nem igazán fekszik nekünk. Ami a jövő őszi Eb-selejtezőt illeti, úgy gondolom, a továbbjutást érő második helyre reális esélyünk lehet, még akkor is, ha nem könnyű a csoportunk. Belgiumban nagyon sokat fejlődött az utóbbi években a női labdarúgás, minden korosztályban erős csapatuk van. A törökök az idén U19-es Európa-bajnokságot rendeztek, tavasszal felkészülési mérkőzésen legyőztek bennünket, de akkor egy évvel idősebb korosztály tagjai alkották a csapatukat. Montenegró először indul ebben a korosztályban, úgy gondolom, ellenük jó eséllyel léphetünk pályára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik