Női válogatott: a mieink legyőzték a házigazda Portugáliát

Vágólapra másolva!
2013.03.08. 18:37
null
Vágó Fanny nemcsak a párharcokban jeleskedett (Fotó: MTI)
A Mexikótól elszenvedett 1–0-ás vereség után a magyar női labdarúgó-válogatott a házigazda portugálok ellen lépett pályára az Algarve-kupa második játéknapján, és nyert 2–0-ra. Mivel a mieink a csoport első két helyének valamelyikét tűzték ki elérendő célként a torna előtt, az első fordulóban a walesieket 2–0-ra legyőző Portugália ellen nyerni kellett a „felsőházi” remények életben tartásához.

A Vágó Attila által irányított válogatott a Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Sipos Lilla, 88.), Tálosi Szabina, Vesszős Mercédesz, Demeter Réka (Gál Tímea, 75.) – Csiszár Henrietta (Szarvas Alexandra, 83.), Smuczer Angéla (Tóth I Alexandra, 85.), Szuh Erika (Pádár Anita, 46.) – Jakabfi Zsanett, Vágó Fanny, Kaján Zsanett (Szabó Gabriella, 68.) összeállításban szerepelt az összecsapáson – olvasható az MLSZ honlapján.

A magyar válogatott jól kezdett, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már az első félidőben eldönthette volna a meccset. Jakabfi Zsanett és Vágó Fanny kettősét a hazaiak képtelenek voltak tartani, gyors, ötletes akcióinkat rendre csak szabálytalanságokkal tudták megállítani.

A 26. percben Vágó kapott remek labdát a portugál tizenhatos vonalánál, becsapta védőjét, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A folytatásban is fölényben játszott a magyar csapat, egymás után alakította ki a helyzeteket, a házigazdák nagy szerencséjére a befejezéseink nem sikerültek jól. A 39. percben Costa hátulról csúnyán felvágta Vágót, jogosan kapott piros lapot.

A második félidőben is a magyar válogatott játszott fölényben, de az egyre durvábban futballozó, alattomos szabálytalanságoktól sem visszariadó hazaiak sem adták fel a gólszerzés lehetőségét, így küzdelmes, lüktető volt a játék. A meccs a 87. percben dőlt el, amikor Jakabfit csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest Vágó magabiztosan váltotta gólra, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

„Már a szerdai meccsben is benne volt a győzelem, most viszont már nemcsak játékban, de eredményességben is felülmúltuk riválisunkat – mondta a mérkőzés után Vágó Attila. – A mai napon csak egy csapat volt a pályán, és az a magyar válogatott volt. Büszke vagyok a lányokra, mert esélyt sem adtak a portugáloknak, ha az első félidei lehetőségeinket értékesítjük, nagy különbségű győzelem lehetett volna a vége. Mindenki kitűnő teljesítmény nyújtott, az egész csapaté az érdem, de ki kell emelnem Vágó és Jakabfi játékát, ők nemzetközi szinten is kiemelkedő produkciót mutattak be. Ez a mérkőzés azt mutatta, hogy a magyar női labdarúgás elérheti a kitűzött céljait, ehhez három dolog szükségeltetik: munka, munka és munka."

A jobb gólkülönbsége révén a csoportja élére álló válogatottunk hétfőn, az utolsó csoportmeccsen Wales legjobbjaival mérkőzik meg.

Az A-csoportban Németország a dánok elleni 0–0-s döntetlent követően második mérkőzésén 2–1-re nyert a világbajnok japán válogatott ellen. A németek második találatát Marozsán Dzsenifer szerezte.

NŐI LABDARÚGÁS, ALGARVE-KUPA
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Portugália–Magyarország 0–2 (Vágó 26., 87. – a másodikat 11-esből)
Mexikó–Wales 0–1 (Fishlock 12.)

AZ ÁLLÁS 2 FORDULÓ UTÁN: 1. Magyarország 3 pont (2–1), 2. Portugália 3 (2–2), 3. Mexikó 3 (1–1), 4. Wales 3 (1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik