Női labdarúgás: idegenben vágtunk vissza a cseheknek

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.11.28. 16:46
Női válogatottunk vasárnap kora délután lejátszotta második felkészülési mérkőzését a csehek ellen. A mieink Vágó Fanny és Jakab Réka találatával egygólos hátrányból felállva 2–1-re legyőzték a házigazdákat, és megérdemelt sikerrel zárták az idei évet.

Csütörtökön Győrben mérkőzött meg egymással a két válogatott, akkor gólgazdag összecsapáson a csehek 4–3-as győzelmet arattak. Ma a dél-csehországi Lanzhot városában rendezték meg a második mérkőzést, amelyen Kiss László szövetségi edző a Rothmeisel Dóra (Kovács Klaudia 46.) – Szórádi Nikolett, Tóth II Alexandra, Tálosi Szabina, Tóth I Alexandra – Szarvas Alexandra (Megyeri Boglárka, 68.), Smuczer Angéla (Papp Dorka, 80.), Rácz Zsófia, Szabó Boglárka (Jakab Réka, 60.) – Vágó Fanny, Méry Rita összeállításban szerepeltette együttesét.

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, a mieink bátran játszottak, és a játékrész nagyobb részében irányítani tudták a mérkőzést. A fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, ám a 65. percben a csehek kihasználták a lehetőségüket, és megszerezték a vezetést. A találkozó hajrája azonban egyértelműen a mieink fölényét hozta, és az utolsó negyedórában sikerült megfordítani az állást: a 78. percben Vágó Fanny kapott jó ütemű kiugratást, és magabiztosan értékesítette a lehetőséget. A 86. percben már a mieinknél volt az előny, tetszetős támadás végén Papp Dorka adott be a jobb szélről, az érkező Jakab Réka pedig öt méterről a hálóba továbbított. Az utolsó percekben a csehek már nem tudtak újítani, válogatottunk megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

„Kicsit még engem is meg tudtak lepni a lányok azzal, hogy fizikálisan is felvették a versenyt a hazaiakkal, és tanulva a két nappal ezelőtti mérkőzés hibáiból, teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót – értékelt a lefújás után Kiss László. – Bár nálunk már két hete vége a bajnokságnak, megérte lekötni ezt a két meccset az Európa erősebbik feléhez tartozó csehek ellen, mert az elmúlt napokban fontos tapasztalatokat szerezhettem az együttesről. Több olyan játékost is ki tudtam próbálni, aki eddig kevés lehetőséget kapott, és most pozitív meglepetést okozva stabil tagja lett a keretnek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik