NL: novemberben nyerni jönnek Budapestre az észtek – lapszemle

Vágólapra másolva!
2018.10.16. 13:35
null
Ilja Antonov és Kovács István harca (Fotó: Tumbász Hédi)
A hétfői, tallinni, Magyarország elleni 3–3-as döntetlen után felcsillant a remény, hogy az észt labdarúgó-válogatott esetleg elkerülheti az utolsó helyet a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2. csoportjában, ehhez azonban november 15-én Budapesten győzni kellene. A helyi sajtó szerint ez nem lehetetlen feladat.

 

 

A Delfi.ee portál a „Hihetetlen triller!” címet adta a mérkőzéséről szóló beszámolónak. A szerző a 3–3-as eredmény és az ezzel járó egy pont mellett annak örült, hogy így megmaradt az esélye annak, hogy a válogatott elkerüljön az utolsó helyről: november 15-én győzni kell Budapesten, és talán az utolsó fordulóban Görögországban is lehet pontot szerezni

 

A portálnak Martin Reim úgy nyilatkozott, van benne hiányérzet. „Nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert hagytuk, hogy a magyarok háromszor is betaláljanak. Ez egy mérkőzésen túl sok. Ha szerzel három gólt, akkor nyerned kell” – mondta Reim.

Az ország első, 1891-ben létrehozott napilapja, a Postimees több statisztikai dolgot is kiemelt. Egyrészt örült annak, hogy a legutóbbi négy és fél hónap alatt öt vereséget szenvedett csapat nem jutott olyan mélységbe, mint 11 évvel korábban: akkor a holland Jelle Goes kapitány irányításával egymás után hat meccsen is kikapott.

Másrészt ez volt az észt futball történetében az ötödik 3–3-as döntetlennel zárult összecsapás: korábban Lettországgal (1939. július 27.), Norvégiával (1999. január 22.), Egyiptommal (2001. március 19.) és Üzbegisztánnal (2010. szeptember 7.) játszott hatgólos döntetlent.

A lap is megerősítette, hogy „él a remény”: elkerülhető az utolsó hely, de ehhez november 15-én, Budapesten győzni kell. „Kihívás, de nem lehetetlen küldetés” – olvasható.

 

Az ország második legnagyobb napilapjának weboldala, az ohtuleht.ee a cseh Teplice szélsőjét, Siim Luts-ot szólaltatta meg. A 29 éves játékos csalódottan nyilatkozott. „A végén három-kettőre vezettünk, ezért úgy gondolom, a döntetlennel valóban mi veszítettünk két pontot. Ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, győzni akartunk, de sajnos nem sikerült. Lesz még két idegenbeli meccsünk, igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani, és reméljük, hogy mindkét találkozón győzünk” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik