NL: Nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat – Martin Reim

Vágólapra másolva!
2018.11.16. 09:58
null
Martin Reim észt szövetségi kapitány szerint nagy különbség volt a két válogatott között (Fotó: Tumbász Hédi)
Nagy különbség volt a két válogatott között, és a magyarok sokkal jobban futballoztak az észteknél, nyilatkozta Martin Reim, a balti csapat szövetségi kapitánya a csütörtöki, budapesti 2-0-s Nemzetek Ligája-vereség után.

 

 

„Nagy különbség volt a két csapat között ezen az estén. Jól kezdtük a mérkőzést, nagy helyzetünk volt, de ellenfelünk egy hasonló szituációt egyből góllal tudott befejezni. Ezzel a magyarok át is vették a kezdeményezést és sokkal jobban futballoztak” – nyilatkozta Martin Reim szövetségi kapitány.

Úgy fogalmazott, azzal tisztában volt, hogy egy idegenbeli mérkőzésen is lehetnek lehetőségek, de ezúttal az első öt percet leszámítva végig a magyarok domináltak.

„Nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, nem akadt olyan minőségi játékosom, aki képes lett volna vezéregyéniségként fellépni, és felépíteni a támadásainkat” – mondta.

Szerinte a D-divízióba való kiesés réme nem hatott fenyegetően, ugyanakkor hiába készültek fel jól, sok játékosa nem játszott még ilyen meccset, hiányzik, hogy hetente ilyen tempóban és ilyen színvonalon futballozzanak.

„A nagy különbség az, hogy amíg a magyaroknál Szalai Ádám, Kádár Tamás, Willi Orbán, Nagy Ádám és Nagy Dominik hozzászokott ehhez, addig néhány emberem jó, ha havonta, kéthavonta tapasztal ilyet” – tette hozzá.

Madis Vihmann végig nagy harcot vívott Szalai Ádámmal (Fotó: Tumbász Hédi)
Madis Vihmann végig nagy harcot vívott Szalai Ádámmal (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Reim külön kiemelte a Flora Tallinn 23 éves középső védőjét, Madis Vihmannt, aki végig nagy harcot vívott Szalai Ádámmal. „Madis nagyon jól játszott, egy rossz szóval sem illethetem. Nem mindennap játszik Bundesliga-csatár ellen.”

A Brann Bergen védője, Taijo Teniste sérülten játszott végig, így csoda lenne, ha vállalná a vasárnapi, Görögország elleni mérkőzést. A csatár Henri Anier újabb sárga lapja miatt az eltiltását tölti majd, ugyanakkor Nikita Baranov visszatérhet a védelembe.

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 5 4 1 5–1 +4 12
2. Görögország 5 3 2 4–4 0 9
3. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 7–6 +1 7
4. Észtország 5 1 4 3–8 –5 1

 

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA, 2. CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik