NL: közel a C-liga – szerb lapszemle a mieink elleni döntetlen után

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 08:26
null
A szerbek a B-ligából való kiesés szélére sodródtak a budapesti döntetlennel (Fotó: Török Attila)
A kiváló egyéniségekből álló szerb labdarúgó-válogatott a budapesti 1–1-es döntetlen után karnyújtásnyira került a B-ligából való kieséstől a Nemzetek Ligájában. A szerb lapok többsége az eredményt és a C-liga közelségét közölte a mérkőzésről szóló írások címében.

 

Pannon Rádió és Televízió: A tájékoztatási eszköz beszámolójában összegezte a mérkőzés legfontosabb jeleneteit. A magyar találat esetében természetesen megemlítette, hogy a gólszerző Kalmár Zsolt a zentai születésű Nikolics Nemanjával háromszögezett a gólt megelőzően. A tudósítás szerint a megszerzett egy pontnak köszönhetően Szerbiának még van matematikai esélye kiharcolni a bennmaradást a B-ligában, ehhez azonban mindenképpen le kell győznie az éllovas Oroszországot.

Szabad Magyar Szó: Az eredmény, a gólszerzők és a találatokat megelőző szituációk leírása mellett a portál a tudósításban arról is írt, hogy a második félidő vége felé elfáradt a magyar válogatott, s a szerbeknek Luka Jovics révén két gólszerzési lehetőségük is adódott, de a csatárnak nem sikerült betalálnia. A beszámoló szerint a magyar válogatott, amelyben három szerbiai születésű játékos – Nikolics Nemanja, Holender Filip és Könyves Norbert is pályára lépett – mindenképpen rászolgált az egy pontra.

Magyar Szó: A napilap a tudósításában megemlíti, hogy Szerbia öt mérkőzésen lépett pályára a Nemzetek Ligájában, és egyetlen egyszer sem nyert. Az öt mérkőzésen három döntetlen és két vereség a szerb válogatott mérlege, amely emiatt a C-ligába történő kiesés küszöbén áll.

Szportszki zsurnal: A legnépszerűbb sportnapilap a címében kiemelte, hogy Szerbia egy pontot szerzett Magyarországon, és hogy igen közel került a C-ligához. Ahhoz, hogy Ljubisa Tumbakovics együttesének sikerüljön bent maradnia, Szerbiának Belgrádban le kell győznie Oroszországot, Törökországnak pedig nem szabad pontot szereznie Magyarország ellen.

Blic: „Újabb – ki tudja már, hányadik – gikszer” – olvasható a napilap internetes kiadásában, amely szerint az eredménnyel inkább a magyar válogatott lehet elégedett. Szerbia szerdán az életéért küzd a szerb fővárosban, de ha Törökország pontot szerez, akkor a szerb válogatott búcsúzik a B-ligától.

Danasz: A napilap kiemeli, hogy Szerbia öt forduló után győzelem nélkül sereghajtó a 3-as számú csoportban. Ennek minden bizonnyal az lesz az ára, hogy Szerbia búcsút int a B-ligának, és visszatér a C-be, amelyben korábban is szerepelt. A kiesés azt is eredményezné, hogy a katari világbajnokság sorsolásán Szerbia nem a második, hanem a harmadik kalapban kap helyet.

N1: A portál külön kiemelte, hogy a magyar válogatott célratörőbb volt, s többet is birtokolta a labdát, amely legtöbbször a szerbek térfelén pattogott. Szerbiának már a játék felépítésével is gondja volt, többször is nehezen sikerült előre jutnia. Az N1 szerint a magyar csapatból a legaktívabb Szoboszlai Dominik volt: a Salzburg tehetséges középpályása néhányszor távoli lövéssel próbálkozott.

B92: A hírportál szerint Szerbia későn kapcsolt, hogy támadnia kell – Jovics elpuskázta a győzelmet. A beszámoló szerint a magyarok 75 percig ellenőrzésük alatt tartották a mérkőzést, azonban az utolsó negyedórában görcsösen védekeztek, és végül pontot szereztek. Szerbia a mérkőzés végén vette át az irányítást, amikor bátran játszott, s ekkor az ellenfél tudtára is adta, hogy a három pont megszerzése a célja, azonban Jovics a 81. és a 86. percben is kihagyott helyzetet, így a mérkőzés döntetlennel ért véget.

A Real Madrid csatára a SportKlubnak a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon nehéz úgy pályára lépni, hogy három nappal korábban a csapat elveszítette az év legfontosabb mérkőzését: „Mindent beleadtunk, megmutattuk a jellemünket. Úgy gondolom, hogy a döntetlen a legreálisabb eredmény. Voltak lehetőségeink a mérkőzés vége felé, amelyeket kihagytunk. A skótok elleni vereség miatt még mindig szomorúak vagyunk, de a magyarok ellen meg kellett mutatni, hogy profik vagyunk.”

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Nyberg (svéd)
Magyarország: Dibusz – Kecskés Á., Lang, Botka – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.) – Nikolics (Könyves, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a pozitív koronavírustesztet produkáló kapitányt ezúttal Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
Szerbia: Dmitrovics – Milenkovics, Szpajics, Gudelj – Radonjics (Vlahovics, 79.), Lazovics (Gacsinovics, 58.), Lukics, Nemanja Makszimovics (Grujics, 62.), Risztics (Mladenovics, 62.) – Jovics, Tadics (Sz. Milinkovics-Szavics, 79.). Szövetségi kapitány: Alekszandar Jankovics (az eltiltott Ljubisa Tumbakovicsot helyettesítette)
Gólszerző: Kalmár (39.), ill. Radonjics (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Törökország–Oroszország 3–2(Karaman 26., Ünder 32., Tosun 52. – 11-esből, ill. Cserisev 11., Kuzjajev 57.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 5 2 2 1 9–7 +2 8
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. Törökország 5 1 3 1 6–6 0 6
4. Szerbia 5 3 2 4–7 –3 3

A 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ PROGRAMJA
November 18.

20.45: Szerbia–Oroszország
20.45: Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik