Megmozgatta a fogadókat a magyar válogatott két szeptemberi NL-meccse (Fotó: Szerencsjáték Zrt)

Múlt hét pénteken a válogatottól búcsúzó Szalai Ádám csodálatos góljával 1–0-ra győzött a magyar válogatott Németországban, ezzel biztisította A-ligás tagságát. A meccs előtti kiemelt várakozást jól jelzi, hogy a Tippmixen és a Tippmixprón összesen majdnem 1 millió 50 ezer egységnyi fogadás érkezett, a mérkőzés végkimenetelére vonatkozóan a tippek 30 százaléka lett jó – 6.00-s záró oddsért. Külön érdekesség, hogy a csapatkapitány válogatottban szerzett utolsó gólja 4.50-es szorzót és csaknem 4 millió forint nyereményt jelentett. Ez a találat még az első félidőben született, ezzel az „1. félidő - Vendégcsapat - Gólszám 0.5” fogadási piacra érkezett tippek 98 százalékát helyessé téve – 2.48-as szorzóért. Több száz helyes tipp érkezett a „Pontos végeredmény” fogadási sorra is, ahol az 1–0-s magyar siker akár 17.00-s oddsot is érhetett.

A nagy bravúrt követően a Puskás Arénában az Eb-címvédő olaszok ellen a csoportelsőség, ezzel a jövő nyári négyes döntő volt a tét. Ehhez a meccshez kapcsolódóan csaknem 1 millió 214 ezer egységnyi fogadás futott be, ám az újabb meglepetést nem tudta hozni a magyar válogatott, az olaszok 2–0-ra győztek Budapesten. Az „1X2”-re érkezett tippek 21 százaléka számított a Mancini-csapat 2.45-ös záró oddsot érő sikerére, míg a „Vendégcsapat - Gólszám 1.5” fogadási sorra érkezett tippek 99 százaléka lett tökéletes – 2.71-es nyereményszorzóért. Marco Rossi együttesének 1–0-s és 2–0-s hátrányban is voltak nagy helyzetei, ám ezúttal egyikből sem lett gól, köszönhetően főleg a PSG világklasszis kapusának, Donnarummának, így a „Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést” piac helyes tippjéért 2.24-es oddsot lehetett bezsebelni. A találkozó során a magyar csapat háromszor több szögletet végezhetett el (6–2), valamint több büntetőlapot is kapott (2–1) – előbbi statisztika a „Melyik csapat végez el több szögletet?” soron a tippek 26 százalékának ért 2.74-es szorzót, míg utóbbi a „Melyik csapat kap több büntetőlapot?” piacnál majdnem 21 ezer tippet tett helyessé, 2.16-os oddsért.

Olaszország végzett tehát a kvartett élén, a csoportgyőztesre kínált outright fogadásnál a tippek 6 százaléka számított erre – a legmagasabb odds ezért 5.25-ös, a záró nyereményszorzó pedig 1.83-as volt. Magyarország második helyen végzett, így biztosan ott lesz a legjobbak között a következő Nemzetek Ligájában is, illetve előny, hogy a 2024-es Eb-selejtezők sorsolását az első kalapból várja. Szoboszlaiék végül 10 pontot szereztek, három ponttal többet, mint Németország, illetve hét ponttal többet, mint a legutóbb Eb-döntőt játszó Anglia, amely együttest összesítésben 5–0-s gólkülönbséggel, itthon és idegenben is megvert a magyar válogatott.

Érdekesség, hogy a csoport utolsó két helyén végző válogatott ott lesz az idén év végén rendezendő világbajnokságon, míg az olaszok és a mieink nem utazhatnak Katarba.