NL: A magyarok elleni hazai meccs előtt a kulcsjátékosaink nem voltak játékban – Günes

Vágólapra másolva!
2020.11.17. 21:05
null
Senol Günes kedden már a Puskás Arénában tartott eligazítást a török válogatott tagjainak (Fotó: Árvai Károly)
A törököket irányító Senol Günes szerint a két válogatott legutóbbi csoportmeccsén kulcsjátékosai még nem voltak csúcsformában.

 

Az utóbbi két mérkőzés alapján elöl-hátul gólerős ellenfél vár a magyar válogatottra szerda este a Puskás Arénában.

Törökország múlt hét szerdán, a Horvátország elleni 3–3-as döntetlennel készült a Nemzetek Ligája-csoportmeccsekre, a vb-ezüstérmes elleni találkozó pedig elég lendületet adott Senol Günes együttesének ahhoz, hogy néhány nappal később hazai pályán Oroszországot is legyőzze. Bár Isztambulban a vendégek szereztek vezetést, a hazaiak Kenan Karaman, Cengiz Ünder, valamint Cenk Tosun góljával fordítottak, és mivel az oroszoktól csak szépítésre futotta, 3–2-es győzelmével a török válogatott életben tartotta reményeit a csoport első helyének megszerzésére.

A szerda esti vetélytárs ugyanakkor kissé foghíjasan érkezett Budapestre, a Török Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Zeki Celik, Mert Cetin és Orkun Kökcü a legutóbbi mérkőzésen egyaránt sérülést szenvedett, így egyikük sem utazott el a magyar fővárosba. Az oroszok ellen gólt szerző Cengiz Ünder sárga lapos eltiltása miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, Enes Ünalt pedig klubja, a Getafe rendelte vissza Spanyolországba. Később Caglar Söyüncü és Efecan Karaca is kidőlt a sorból, így a kora délutáni órákban, a nagyjából másfél órás repülőutat követően nélkülük landolt a Turkish Airlines járata a Liszt Ferenc repülőtéren.

MI KELL A MIEINK CSOPORTELSŐSÉGÉHEZ?

A B-liga 3. csoportjában az utolsó kör eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem eshet ki a C-ligába, ellenben a csoportelsőségre még megvan az esélye: ha a mieink a Puskás Arénában több pontot szereznek Törökország ellen, mint az oroszok Szerbiában, akkor az első helyen zárnak (egyenlő pontszámnál az egymás elleni eredmény az oroszoknak kedvez).

A szerbek nagyon közel állnak a kieséshez, egyetlen esélyük a bennmaradásra az, ha legyőzik Oroszországot, és közben Törökország nem szerez pontot Budapesten (ebben az esetben az egymás elleni eredmények a szerbeknek kedveznek a törökökkel szemben). A törökök csak akkor lehetnek csoportelsők, ha legyőzik a mieinket, miközben az oroszok nem nyernek Szerbiában.

A szövetség beszámolója szerint az érkezést követően a budapesti török nagykövet személyesen köszöntötte a nemzeti csapatot, amely azonnal az egyik elegáns fővárosi hotelbe vonult, majd az esti órákban a szerdai mérkőzés helyszínen edzett.

„A magyarok elleni hazai Nemzetek Ligája-meccs előtt a kulcsjátékosok nem voltak játékban – mondta a szerdai találkozó előtt az M4 Sport kameráinak Senol Günes szövetségi kapitány. – Azt a mérkőzést az idény elején rendezték, a magyar játékosok jobb állapotban voltak, és jobban is játszottak nálunk. Az azóta lejátszott hat meccsen viszont egyszer sem szenvedtünk vereséget, és bár csak Oroszország ellen nyertünk, Németország és Horvátország ellen is győzelmi esélyt szalasztottunk el. Cengiz Ünder hiányát biztosan megérezzük, de éppen azért hirdettünk nagyon bő keretet a mostani meccsekre, hogy pótolhassuk a különböző okok miatt kieső játékosokat.”

A vetélytárs kapuját minden bizonnyal Mert Günok védi majd.

„Nem foglalkozom azzal, hány meghatározó játékos hiányzik a magyar válogatottból, kapusként azokra figyelek, akik pályára léphetnek szerda este mondta az M4 Sportnak a Basaksehir kapusa. – Nem lesz könnyű mérkőzés, de már sokkal inkább játékban vagyunk, mint a magyarok elleni hazai meccs előtt.”

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 6. FORDULÓ

November 18.

20.45:Magyarország–Törökország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.45:Szerbia–Oroszország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország52219–7+28
2. MAGYARORSZÁG52215–4+18
3. Törökország51316–6 06
4. Szerbia5324–7–33

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók:Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik