NL: A legjobbakat kívánom Szalai Ádámnak! – Hans-Dieter Flick

Vágólapra másolva!
2022.09.22. 14:05
null
Hans-Dieter Flick (Fotó: AFP)
A német válogatott szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick elismerően beszélt a válogatottságtól a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések után visszavonuló Szalai Ádámról, valamint Marco Rossi csapatáról, amelyet Timo Werner is dicsért.


Csütörtök kora délelőtt a német válogatott Frankfurtban megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen a Nationalelf szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick mellett az 53-szoros válogatott Timo Werner osztotta meg gondolatait a Magyarország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt.

A Nationalelf szövetségi kapitányát arról kérdezték, a koronavírusos fertőzöttek, tehát Manuel Neuer és Leon Goretzka kiesése mennyire borította az előzetes tervet.

„A kidőlő kerettagok ellenére jó felkészülést tudhatunk magunk mögött – mondta a sajtóeseményen Hans-Dieter Flick. – Fel kell készülnünk arra, hogy Katarban is előfordulhat velünk, hogy néhányan megfertőződnek, amire reagálnunk kell, de ezért is ilyen bő a keretünk, számíthatok mindenkire. Nem egyszerű a helyzetünk, hiszen csonka hét állt csak a rendelkezésünkre és két fontos meccs vár ránk. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan állítsuk össze az edzéstervünket, ám kedden az egyik gyakorlást végül lemondtuk, hogy jusson idő a regenerálásra. Először a védekezést, a tolódást, majd pedig a rögzített helyzeteket és a támadásokat gyakoroltuk, ugyanis nyomás alá akarjuk helyezni az ellenfeleinket. Arra koncentráltunk, hogy intenzív edzéseket tartsunk, és kellő időt fordítsunk az elméleti felkészítésre. Elárulhatom, Magyarország ellen Marc-André ter Stegen áll majd a kapuban, azt viszont nem szeretném megválaszolni, ki lesz a csapatkapitány, annyit azonban megjegyeznék, általában az viseli a karszalagot Manuel Neuer hiányában, aki legtöbbször lépett pályára a nemzeti csapatban.”

Az 57 éves szakember kitért arra is, mekkora jelentőségük van a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseknek a világbajnoki szereplés szempontjából.

„Kevés időnk van együtt dolgozni a csapattal, de ki akarjuk használni a hátralévő két Nemzetek Ligája-mérkőzést a világbajnokságra való felkészülésre. Kiváló együttesünk van, tele remek képességű futballistával, úgyhogy szeretnénk a csoport élén végezni. Fontos, hogy olyan elánnal és alapossággal dolgozzunk, mint az elmúlt napokban, mert Katarban is így kell majd készülnünk.”

A tréner ezután kitért a magyar válogatottra is, amelyről jó véleménnyel volt.

„A magyar válogatott fantasztikus munkát végez, Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával taktikailag okosan futballozik, kevés területet hagy az ellenfeleinek a kibontakozásra, úgyhogy fontos lesz, hogy bátran játsszunk, s helyet teremtsünk a gólszerzésre. Némileg alkalmazkodnunk kell a vetélytársunkhoz, ám van egy világos elképzelésünk arról, mit szeretnénk megvalósítani. Szeretnénk a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfélre.”

A Nemzeti Sport Szalai Ádámról kérdezte Hans-Dieter Flicket. Pénteki ellenfelünk szövetségi kapitánya elismerően beszélt a válogatottságtól a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések után visszavonuló támadóról.

„Szalai Ádámot jól ismerem a hoffenheimi időszakából, nagyon jó játékosnak tartom, fantasztikus, amit mutatott és elért a magyar válogatottban. Rengeteget tesz a csapatért, kiváló a mentalitása, jól tartja meg a labdákat, emellett gólveszélyes is. Sajnálom, hogy befejezi a válogatottban, de nyilvánvalóan valamikor eljön ennek a pillanatnak is az ideje. Ízig-vérig profi labdarúgónak ismertem meg, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is lehet rá számítani. Olyan futballista, aki hangot ad a véleményének. Mindig is nagyra tartottam a nyitottsága miatt, úgyhogy a legjobbakat kívánom neki! Ugyanakkor a búcsútól függetlenül remélem, pénteken este a miénk lesz a három pont és majd az olaszok ellen búcsúzik eredményesen.”

A sajtótájékoztató másik résztvevője, Timo Werner elárulta, izgatottan várja a lipcsei találkozót, már csak azért is, mert abban az arénában léphet pályára, amely csapatának, az RB Leipzignek az otthona.

„Jó ómen, hogy a legutóbbi lipcsei válogatott meccsemen kétszer betaláltam, remélem, pénteken is lesz okom az örömre – mondta a 26 éves támadó. – Boldogsággal tölt el, amikor a lipcsei stadionban futballozhatok. Remélem, meg tudom hálálni Hans-Dieter Flick bizalmát. Mindig is szerettem vele dolgozni, amikor Chelsea-játékosként nem voltam formában, a válogatottnál jól teljesítettem, s ebben nagy az ő szerepe.”

A támadó bízik benne, a Nationalelf első helyen végez a csoportban – már csak azért is, mert mostanában sok zrikát kap magyar csapattársaitól.

„Az utóbbi időszakban sokszor hallottam Gulácsi Pétertől, Willi Orbántól és Szoboszlai Dominiktól, hogy ők állnak az élen.... Rendkívül szervezett, egységes válogatott a magyar, amelyben mindenki megszakad a másikért. Noha az ország neve hallatán nem feltétlen ez jut először az eszünkbe, jó képességű futballisták alkotják. Sok labdarúgója szerepel magas szinten, tehát a Bundesligában vagy a Bajnokok Ligájában, de csapatként is erősnek tartom, amely masszív védekezésből gyorsan lendül támadásba. Ezt az erényét Európa-bajnokságon és az előző egymás elleni összecsapásunkon is megmutatta, ám ezúttal szeretnénk csírájában elfojtani, s megnyerni a találkozót.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahçe – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Holladnia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia) , Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

A NÉMET VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Oliver Baumann (Hoffenheim), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona – Spanyolország), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
Védők: Armel Bella-Kotchap (Southampton – Anglia), Matthias Ginter (Freiburg), Robin Gosens (Internazionale – Olaszország), Thilo Kehrer (West Ham United – Anglia), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid – Spanyolország), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Niklas Süle (Borussia Dortmund)
Középpályások: Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Joshua Kimmich (Bayern München), Jamal Musiala (Bayern München)
Támadók: Lukas Nmecha (Wolfsburg), Leroy Sané (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig), Serge Gnabry (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Thomas Müller (Bayern München)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45: Németország–Magyarország, Lipcse (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Olaszország–Anglia, Milánó

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő

20.45:
Magyarország–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Anglia–Németország

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52

Az NSO ajánlja:

Hihetetlen eredmények kapujában Marco Rossi csapata!

Szalai Ádám bejelentette, visszavonul a válogatottól – hivatalos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik