Nemzetek Ligája: nem vicc, sorshúzás is eldönthet meccseket

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.31. 22:55
null
Néhányszor már bevált… Kő? Papír? Olló? (Fotó: Imago)
A koronavírus lassan átírja az élet összes területének szabályait, ez alól a labdarúgás sem kivétel: az UEFA bejelentette, akár sorshúzással is eldönthetik a mérkőzéseket a Nemzetek Ligája első két fordulójában.

A koronavírus kényszerítette ilyen döntésekre az Európai Labdarúgó-szövetséget, amely közölte: ha a szeptember 3-8. között esedékes két forduló találkozóit megelőző koronavírustesztek pozitív eredményt hoznak, akkor játékosok, tisztviselők, vagy akár az egész küldöttség karanténba kerülhet.

Az UEFA szerint egy meccset mindaddig meg lehet rendezni, amíg egy csapatnak 13 játékosa – közte egy kapus – alkalmas lesz a mérkőzésre. Amennyiben egy válogatott még ilyen keretet sem tud kiállítani, az UEFA megpróbál új dátumot találni az összecsapásnak. Ha ez nem lehetséges, akkor a fegyelmi bizottság dönt az eredményről, és a halasztásért felelős csapatot tekintik felelősnek. Amennyiben a felelősség nem állapítható meg egyértelműen, az eredményről sorshúzással is dönthetnek. Igaz, korábban dőlt már el Európa-bajnoki elődöntő is pénzfeldobással…

Ha játékvezetői stábból esnek ki személyek pozitív vírusteszt miatt, kivételesen közreműködhet olyan bíró, aki az adott párosítást illetően nem semleges, még akkor is, ha nem szerepel a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői keretében.

Az UEFA az összes NL-mérkőzést az eredetileg tervezett helyszínen rendezi meg, kivéve politikai okokból a Moldova–Koszovó találkozót, amelynek Parma ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik