NL, A-liga: december 16-án kap ellenfeleket a magyar válogatott

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 19:44
null
Nagy meccsek várnak a magyar válogatottra (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) december 16-án Montreaux-ban sorsolja ki a Nemzetek Ligája 2022–2023-as kiírásának csoportjait. Mivel a magyar válogatott megnyerte csoportját az előző kiírásban a B-ligában, jövőre a legerősebb országokkal mérheti össze tudását – adta hírül az MLSZ honlapja.

 

Marco Rossi együttese a negyedik kalapból várja a sorsolást, vagyis Wales, Ausztria és Csehország csapatával biztosan nem játszik.

NEMZETEK LIGÁJA 2022–2023
A-LIGA
A SORSOLÁS ELŐTTI KALAPOK

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
2. kalap: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
3. kalap: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország
4. kalap: Wales, Ausztria, Csehország, MAGYARORSZÁG

„Az A-liga sorsolása során először a 4. kalapban lévő csapatokat húzzák ki. Az első kihúzott válogatott az 1. csoportba kerül, a másodikként kihúzott a 2-es jelűbe, és így tovább, majd azonos módon kerülnek be a 3., a 2. és az 1. kalap csapatai is egy-egy csoportba. Az egy csoportba kerülő csapatok idegenben és hazai pályán is játszanak egymással, hat csoportmérkőzésből négyet 2022. június 2. és 14. között játszanak le, az utolsó kettőt pedig szeptember 22. és 27. között” – olvasható az MLSZ oldalán.

A csoportelsők feljutnak az eggyel felettük lévő ligába, míg az A-liga csoportgyőztesei a 2023-ban esedékes döntőben vehetnek részt. Minden csoportutolsó kiesik az eggyel alattuk lévő ligába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik