Az elbukott 1956-os forradalom után néhány héttel, hónappal nem egy ház falán fehér festékkel felfestve virított a három betű: MÚK, azaz – márciusban újra kezdjük. Nos, Marco Rossi labdarúgó-válogatottunkkal kapcsolatos aktuális felvetésekre válaszolva elmondta, ha mentalitásban, csapategységben és a hangulat tekintetében márciusban ott folytatjuk, ahol novemberben abbahagytuk, elégedett lesz.

A szövetségi kapitánynál az jelenti a prioritást, hogy kiszemeltjei játékban legyenek. Ebből a szempontból kiemelt jelentőségű, hogy Szalai Attila és Szoboszlai Dominik klubot váltott.

 
Marco Rossi: Senkit sem hívok meg azért, mert kedvelem

Marco Rossi mindkettőjük átigazolásával egyetért, hozzátette, drukkol, hogy a húszéves, a Salzburgból az RB Leipzighez távozó Szoboszlai Dominik minél előbb felépüljön sérüléséből, a legjobbak közé kozmikus sebességgel berobbanó 23 esztendős Szalai Attiláról pedig elmondta, tökéletes döntést, hozott, hogy a török Fenerbahce futballistája lett. Mindkettőjüké jól felépített karrier, közös bennük, hogy mindkét futballistát eleinte az édesapja istápolta a pályán, a kétszeres válogatott idősb Szalai Attila még azt is vállalta, hogy a töretlen fejlődés érdekében a Rapid Wientől fia hazaigazoljon Mezőkövesdre, s onnan rugaszkodjon neki ismét a légióséletnek. A kapitány nem említi, de inkább Szoboszlai formájával lehet gond a lengyelek elleni márciusi vb-selejtezőn, Dominiknak ugyanis szeméremcsont-gyulladása van, s emlékszünk, Szabics Imrének hasonló makacs és alattomos sérülése volt, s bizony nehezen kúrálta ki. A jelenlegi tervek szerint Szoboszlai márciusban végezhet teljes értékű edzéseket, márpedig 25-én a lengyelek ellen játszunk. Bizonytalan, hogy elég ideje lesz-e a formába lendülésre.

A másik Szalainál, Ádámnál is a formába hozás a cél. Válogatottunk talán legerősebb karaktere Mainzban korábban nem lépett pályára, viszont az új edző érkezésével csereként legalább lehetőséget kap. Ez persze kevés, hogy a csatár megtartsa csapatkapitányi státusát legjobbjaink között, ám ez kisebb gond, a lényeg, hogy folyamatosan játsszon.

A legfontosabb, hogy márciusban újra kezdjük, áprilisban pedig arról is dönt az UEFA, lehetnek-e nézők az Eb-n. A járvány még tart, de az oltások már megkezdődtek.

Minden tekintetben versenyt futunk az idővel.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!