MLSZ: más időpontban lesz a hazai rendezésű U21-es Eb

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 19:57
null
A Gera Zoltán irányította U21-es válogatott rendezőként ott lesz az Eb-n – kérdés, mikor kerül sor a tornára (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján közölte, hogy nem 2021 júniusában kerül sor a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságra. A halasztásra azért volt szükség, mert az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt jövő nyárra tette át a felnőttek kontinenstornáját.

 

Mint ismert, egyhangú döntés született az UEFA-tagországok között: a koronavírus-járvány miatt 2020-ról egy évvel elhalasztják a labdarúgó Európa-bajnokságot – melynek Magyarország is társházigazdája –, a tornát 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg (idén június 12. és július 12. között lett volna a viadal)

Az európai szövetség tájékoztatása alapján az U21-es Európa-bajnokságot várhatóan nem az eredetileg tervezett júniusi időpontban rendezik meg – írja az mlsz.hu. A javaslat az, hogy a pontos időpontról a következő időszakban szülessen döntés, az események alakulásának tükrében. Ami bizonyos, az UEFA szeretné megtalálni a második legrangosabb férfiválogatott-tornája számára a lehető legmegfelelőbb időpontot a 2021-es versenynaptárban. Az U21-es Eb-nek a Gera Zoltán vezette magyar nemzeti együttes házigazdaként biztos résztvevője.

A tornának magyar részről Budapest (Bozsik-stadion), Győr, Székesfehérvár és Szombathely ad majd otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik