MLSZ: Gera Zoltán marad az U21-es válogatott szövetségi edzője

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.20. 15:14
null
Továbbra is Gera Zoltán készíti fel az U21-es válogatottat (Fotó: mlsz.hu)
Továbbra is Gera Zoltán szövetségi edző vezetésével készül az U21-es labdarúgó-válogatott, miután az MLSZ bejelentette, hogy a korábbi 97-szeres válogatott játékos a 2025-ös Eb-selejtezőig meghosszabbította szerződését.

A 43 éves szakember 2019-ben vette át az U21-es válogatottat, s a csapat az ő vezetésével vett részt a 2021-es kontinensviadalon, majd a 2023-as Eb selejtezőjében.

Az MLSZ nemrég meghosszabbította Gera Zoltán szerződését, melynek értelmében a szakember egészen a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőjéig készíti fel az U21-es válogatottat.

„Az U21-es válogatott nem egyszerűen egy a korosztályos csapatok közü– fogalmazott Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója az mlsz.hu-nak nyilatkozva. – A szövetségi edző feladata, hogy utolsó lépésként felkészítse a játékosokat a legmagasabb nemzetközi szintű labdarúgásra, olyan versenyeztetés révén, amely már megközelíti a felnőtt válogatott futballt. A tehetségek kiválasztása során szempont, hogy olyanokkal dolgozzon, akikben látja a lehetőségét a magasabb szintre lépésnek. Ugyanakkor az is elvárás, hogy a magyar válogatott mezét viselve az együttes eredményesen futballozzon. Gera Zoltán jól ismeri a korosztályt, és az elmúlt időszakban sok tapasztalatra tett szert. A szövetség célja az, hogy – az említett elvárások mellett – megadja a lehetőséget a számára, hogy edzőként is maradandót alkosson. Szeretnénk, ha ugyanolyan határozott és sikeres lenne, mint annak idején a pályán volt.”

Gera Zoltán együttese az előző idényben négy győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel negyedik lett a 2023-as Eb selejtezőjében, amely kis mértékben felülmúlja a korábbi selejtezősorozatok negatív mérlegét. A szövetség további javulást vár, de megjegyezték azt is, hogy több U21-es válogatott is bemutatkozhatott már Marco Rossi felnőttválogatottjában, mint például Szalai Attila, Schön Szabolcs, Schäfer András, Bolla Bendegúz, míg Kiss Tamás, Balogh Botond, Baráth Péter, Vancsa Zalán és Kerkez Milos bekerült a keretbe, annak ellenére, hogy egészen 2025-ig erősíthetik az U21-es válogatottat.

A következő három évben a 2002-es születésűek alkotják az U21-es válogatottat, amely jövő héten kapja meg ellenfeleit a következő Eb-selejtezőre.

Az MLSZ tudatta azt is, az U21-es válogatott szakmai stábját a következő hetekben véglegesítik.

Gera Zoltán is vendég lesz csütörtökön a 31. Tusványos Buzánszky Jenő Sportteraszán, amelyet a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közösen állított a tusnádfürdői fesztiválon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik