MLSZ: Csányi Sándor cáfolja Fehér Csaba állításait

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.26. 19:15
null
Csányi Sándor kijelentette, a szövetség nem egyeztet befolyásos szülőkkel az up-válogatottak összeállításáról (Fotó: MLSZ)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjúban – amelynek egyelőre két előzetese jelent meg – a magyar futball jelenlegi helyzetéről beszélt. Mint kiderült, a sportvezető cáfolta az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetői posztjáról másfél év után távozó Fehér Csaba azon állítását, miszerint az MLSZ befolyásos szülőkkel egyeztet a korosztályos válogatottak összeállításáról.

 

Fehér Csaba múlt héten a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az MLSZ-től való távozásának okairól. A Pécs, az Újpest, a NAC Breda és a PSV korábbi játékosa elmondta, olyan előírásokat kellett volna képviselnie az utánpótlás-versenyrendszer átalakításával és az átigazolási szabályokkal kapcsolatban, amelyek kidolgozásában nem vett részt, a véleményét sem kérdezték meg róla, ráadásul közülük többel egyet sem ért.

A 41-szeres válogatott Fehér arról is beszélt, hogy Barczi Róbert sportigazgató elvárta tőle, befolyásos szülőkkel egyeztessen a válogatási elvekkel kapcsolatban.

Csányi Sándor a tavaszi idény rajtja előtt exkluzív interjút adott az M4 Sportnak. Az MLSZ elnöke Fehér azon állítását sajnálatosnak tartja – és határozottan cáfolja –, hogy a szövetség befolyásos szülőkkel egyeztet az utánpótlás-válogatott összeállításáról.

„Ilyenről nincs szó. Egyetlen esetben történt, hogy egy, egyébként a magyar labdarúgásban évtizedek óta vezetőként dolgozó szülő egy adott korosztályba nem engedte el a gyerekét a válogatottba, mert úgy ítélte meg, hogy a gyerek már előbbre tart és eggyel föntebbi korosztályban kellene játszania. Sajnos ez a szülő nem ápolt túl barátságos viszonyt Fehér Csabával, az MLSZ vezetése pedig a konfliktus után fél évvel szerzett erről tudomást. Egy nagyon tehetséges gyerekről van szó, akivel kapcsolatban remélhetőleg néhány napon belül bejelentik, hogy egy nagy európai klub leigazolja. Barczi Róbert leült a szülővel és tisztázták a félreértést, azt gondolom, hogy ez volt a helyes út, nem pedig üzengetni egymásnak fél éven keresztül, hiszen egy tehetséges gyerekről van szó. Az MLSZ kollégái, az utánpótlás-válogatottat összeállító edzők teljesen függetlenek, semmi ilyen jellegű állítás nem igaz, amit Csaba mond, ez az egy eset kivétel volt, de itt is egy szakember szülővel ültünk le” – mondta Csányi Sándor.

Az M4 Sport azt írja, a beszélgetésből kiderült, hogy az említett tehetséges fiatal esetében Vancsa Zalánról van szó, akit – mint arról mi is beszámoltunk – a Manchester Cityt működtető csoport szerződtethet. A friss hírek szerint előrehaladott tárgyalások zajlanak az angol klub és az MTK Budapest között, és Vancsa Zalánt pénteken már orvosi vizsgálatra várják Manchesterbe.

Fehér Csaba pozícióját nem mellesleg Németh Antal vette át az MLSZ-ben, így ő az utánpótlás-válogatottak új szakmai vezetője. A 47 éves szakember 2009-től az MLSZ Pest megyei koordinátoraként, majd a Pest megyei igazgatóság szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Ezzel párhuzamosan a Vasasnál utánpótlás szakmai igazgatóként is dolgozott. Később, 2015 és 2020 között szövetségi edzőként vállalt szerepet több korosztályos válogatottnál.

A teljes interjút a 4. fordulóból elhalasztott, csütörtöki Puskás Akadémia–Ferencváros bajnoki előtt mutatja be az M4 Sport – 17.45 órai kezdéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik