MLSZ: beadták a fellebbezést a FIFA-hoz a román meccs miatt

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 18:33
Péntek kora délután a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalosan is benyújtotta fellebbezését a FIFA Fegyelmi Bizottságához. A szövetség jogászai által, külső szakértők bevonásával, minden részletre kiterjedő, nagy körültekintéssel összeállított, a mellékletek nélkül tíz oldalas angol nyelvű jogorvoslati kérelemben az MLSZ a szankciók enyhítését kéri a nemzetközi szövetség fegyelmi testületétől – olvasható a szövetség honlapján.

A tavaly augusztusi Magyarország–Izrael felkészülési mérkőzésen történt események miatti elmarasztaló határozat megismerése után, 2013. január 9-én az MLSZ hivatalosan jelezte a FIFA-nak, hogy élni kíván a fellebbezés jogával. Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött kell megrendezni a Magyarország–Románia világbajnoki selejtező mérkőzést március 22-én.zárt kapuk mögött kell megrendezni a Magyarország–Románia világbajnoki selejtező mérkőzést március 22-én.

Ezt követően a szövetség szakemberei – széleskörű szakmai konzultáció után – elkészítették a fellebbezés szövegét, és összeállították a szövetség álláspontját alátámasztó mellékleteket. Az MLSZ „gyorsított eljárást", a másodfokú döntés sürgős meghozatalát is indítványozza beadványában – írja az mlsz.hu.

A jogorvoslati kérelem beadásával egy időben, ezzel párhuzamosan a magyar szövetség megkezdte a vétlen szurkolóinak kiszolgálása, a közösségi élmény megélésének biztosítása érdekében szervezendő közös mérkőzésnézés szervezési munkálatainak előkészítését.

Abban az esetben, ha március 22-én a Magyarország–Románia vb-selejtező mérkőzést zárt kapuk mellett kell majd lejátszani, az MLSZ a mérkőzés napjára egy jó hangulatú kulturális és sportünnepnek szánt eseményt szervez az 56-osok terére (a korábbi Felvonulási tér). A rendezvény célja a magyar válogatott melletti kiálláson és szimpátia kifejezésén túl a látványos állásfoglalás a rasszizmus és a gyűlölet mindenfajta megnyilvánulásával szemben.

A szövetség előzetesen 30-50 ezer embert vár a helyszínre. Az MLSZ a nagyszabású esemény előkészítési munkálataiba bevonta a szövetség partnereit és támogatóit is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Magyar Labdarúgás Fórumán szerdán kijelentette: televíziós és videofelvételek alapján megpróbálják beazonosítani a Magyarország–Izrael felkészülési mérkőzés alatt antiszemita rigmusokat kiabáló – és ezzel a FIFA „kapuzáró” döntését kiváltó – fanatikusokat, és polgári peres eljárásban próbálják tőlük behajtani a Magyarország–Románia vb-selejtezőn kieső várható bevételt (ha a nemzetközi szövetség döntése a fellebbezés ellenére sem változik) és a FIFA bírságát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik