MLSZ: a 80 éves Fenyvesi Mátét kristályvázával köszöntötték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 13:19
A 80. születésnapját nemrégiben ünneplő legendás labdarúgó, Fenyvesi Máté a MLSZ székházában, ünnepélyes keretek között vette át a szövetség ajándékát – adta hírül az mlsz.hu.

Fenyvesi Máté szeptember 19-én töltötte be 80. életévét, az MLSZ székházában péntek délelőtt ünnepi köszöntést tartottak e jeles alkalomból. A születésnapi találkozón Vági Márton, az MLSZ főtitkára köszöntötte az ünnepeltet, illetve a megjelenteket, és elmondta: Fenyvesi Máté a magyar labdarúgás egyik legszebb és legeredményesebb korszakában futballozott, abban az időben, amikor nagyon erős klubhűség jellemezte a hazai focit, ugyanakkor a legnagyobb riválisok nagy tiszteletben tartották egymást, ezt példázza, hogy örök barátságok köttettek a különböző csapatok játékosai között. Erre a szellemiségre manapság is nagy szükség van, Fenyvesi Máté az egyike azon futballistáknak, akik hitelesen tudnak mesélni a maiaknak erről a korszakról.

Berzi Sándor alelnök személyes élményeken keresztül idézte fel Fenyvesi Máté pályafutásának néhány emlékezetes momentumát, külön kiemelve az 1965-ös VVK-döntőben, a Juventus ellen szerzett győztes fejes gólját. Az egykori kiváló szélső ezután átvette a szövetség ajándékát, egy értékes kristályvázát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik