Koszorút helyeztek el a Puskás Arénában található centenáriumi emlékműnél is (Fotó: Árvai Károly)

 

Idén hatvannyolc esztendeje annak, hogy az Aranycsapat 6:3-ra legyőzte a Wembley Stadionban az angol válogatottat. Az évszázad mérkőzésének évfordulója, november 25-e 1993 óta egyben a magyar labdarúgás napja is.

 
Bosszú Stuart Máriáért! – Malonyai Péter publicisztikája 

A Magyar Labdarúgó-szövetség ezen a napon minden esztendőben megemlékezik a legendáiról, az Aranycsapatról és valamennyi válogatott labdarúgójáról, sportszakemberéről. Ahogy az MLSZ közleményében fogalmazott: „Az elmúlt esztendő eredményeinek (Eb-rendezés és szereplések, BL- és EL-csoportkörök) fényében, az angolok elleni emlékezetes győzelem 68. évfordulóján felszabadultan ünnepelhetjük a magyar futballt: a múltat és a jövőt… A mai nap minden magyar férfi és női labdarúgó, szakember és szurkoló közös ünnepe. Hajrá, magyar labdarúgás!”

A magyar labdarúgás napja alkalmából Berzi Sándor alelnök, Gellei Imre, korábbi szövetségi kapitány és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője koszorút helyezett el a Puskás Arénában található centenáriumi emlékműnél és a Szent István-bazilika altemplomában nyugvó egykori klasszisaink sírhelyénél. A szövetség képviselői a bazilikában Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Novák Dezső, Varga Zoltán és Puhl Sándor végső nyughelyénél helyezték el a megemlékezés virágait és néma főhajtással tisztelegtek az egykori nagyságok emléke előtt.