A válogatott mérkőzések miatti szünetben három nap szabadságot kaptak a Ferencváros labdarúgói Peter Stöger vezetőedzőtől, s ezt kihasználva Tokmac Nguen elrepült a családjával Norvégiába. A 28 esztendős támadó, aki a bajnokságban tíz mérkőzésen három gólt szerzett, Afrikában született, de Norvégia jelenti az otthonát. A szülei, sőt a nagymamája is ott él, természetes, hogy amikor lehet, meglátogatja őket. Megkérdeztük tőle azt is, nem élte-e meg csalódásként, hogy ezúttal nem hívták meg a norvég válogatottba, s arról is faggattuk, szeret-e a magyar fővárosban élni, vagy tényleg másik bajnokságba igazolna.

A világranglistán 40. (az előző évet 55.-ként záró) Fucsovics Márton egyik edzője, Jancsó Miklós nyilatkozott lapunknak. A tréner úgy véli, tanítványa nagyon motivált és profi szemléletű, s a top 20-at is megcélozhatja jövőre. Megkérdeztük arról is, mit tart az idei csúcspontnak: a brit füves pályás versenyt vagy inkább a rotterdami ötszázast, amelyen honfitársunk ihletett formában játszva a selejtezőből eljutott a döntőig? Szóba került az is, hogy a nyíregyházi játékost nagyon rosszul érintette, hogy ki kellett hagynia az olimpiát, hiszen nagyon szeret a hazájáért játszani. Jancsó Miklós elárulta, szerinte lehet olyan esztendeje Fucsovicsnak, mint például az idei volt Cameron Norrie-nak, aki már nem fiatal, viszont elképesztő mennyiségű mérkőzést megnyerve a top tíz közelébe került.

Székely Norbert, az Európa-bajnoki selejtezőcsoportját egy győzelemmel és egy vereséggel kezdő magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a két kvalifikációs meccset. Azt mondta, az elmúlt négy kapitányi éve legjobban összpontosító, legpontosabban dolgozó együttesét irányíthatta. Örömmel említette meg, hogy a tizenötös keretben csak két olyan játékos van, akik 2017-et megelőzően is válogatottak volt, ez az átalakulás nagyon pozitív. A szakvezető kifejtette, miért elégedett és miért elégedetlen egyszerre azzal, amit a spanyolok és Izland ellen mutatott a válogatott.