Nikolics Nemanja (23) gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Jól kezdtük a mérkőzést, látszik, hogy van karaktere a csapatnak – mondta Kecskés Ákos. – Tudtuk, hogy a szerb csapat nagyon gyors, talán a figyelmetlenség, az összeszokottság hiánya okozta az első gólt. A kapott gól nem zavart meg minket, tudtunk váltani, ez a legfontosabb.”

A Lugano légiósa korábban már többször kerettag volt, de csak most került sor a debütálásra.

„Nem izgalomnak hívnám, hanem vágynak, gyerekkori álmom volt, hogy bemutatkozzak a válogatottban, meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Nagyon jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet. A végén kicsit beszorultunk, elfogytunk, ám voltak lehetőségeink, amiknél ha jobb megoldást választunk, be tudtuk volna fejezni a meccset.”

„Ez volt a játék: amikor megkaptam a labdát, láttam az üres területet, Kalmár jól vette át a labdát, szép góllal tudtunk egyenlíteni – idézte fel az egyenlítő találatot Nikolics Nemanja. – Több gólt kellett volna szereznünk az első félidőben. Az első tíz percet leszámítva jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki. Sajnálom, hogy nem nyertünk, megérdemeltük volna a három pontot.”

Szalai Ádám hiányában a Fehérvár támadója viselte a csapatkapitányi karszalagot.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy én lehettem ma a csapatkapitány. Sajnos Szalai Ádám megsérült, nagyon hiányzott a pályáról és a pályán kívülről, igazi vezér. Próbáltam magamat adni, nem túlpörögni. Nem rossz az egy pont, remélem, hogy meg tudjuk szerezni a csoportelsőséget.”

„Kint vagyunk az Európa-bajnokságon, ezt maximálisan megérdemeltük, de az Eb-ig még sok idő van, úgyhogy próbálunk kitűzni új célokat, mint megnyerni ezt a két meccset és a csoport élén végezni. Most meg kell célozni a vébét, ebben a csapatban benne van ez is.”

Az egyenlítő találatot jegyző Kalmár Zsolt örül a jó teljesítménynek, ugyanakkor szomorú amiatt, hogy nem sikerült begyűjteni a három pontot.

„Köszönöm Nikolicsnak a gólpasszt, nagyszerűen észrevette, hogy megyek be a résbe, és elém adta a labdát. Örülök a gólomnak, de a legfontosabb, hogy a csapat jól teljesítményt nyújtott.  Van egy kis hiányérzetem, mert gólokkal kellett volna nyernünk, hiszen nagyon sok lehetőségünk volt.”

A DAC labdarúgója pontosan egy évvel ezelőtt súlyos sérülést szenvedett az Uruguay elleni stadionavatón, most viszont góllal járult hozzá a pontszerzéshez.

„Nem volt könnyű, volt a térdsérülésem, majd a visszatérésem után három héttel eltört a bokám. Kemény időszak volt a számomra, de nagyon sokan mellettem álltak, sokat segítettek. Rengeteg munkát beletettem, hogy ismét itt legyek a válogatottban és Marco Rossi bízzon bennem, a teljesítményemmel ezt a bizalmat szeretném meghálálni.”

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA, 3. CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Nyberg (svéd)
Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.) – Nikolics (Könyves, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a pozitív koronavírustesztet produkáló kapitányt ezúttal Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
Szerbia: Dmitrovics – Milenkovics, Szpajics, Gudelj – Radonjics (Vlahovics, 79.), Lazovics (Gacsinovics, 58.), Lukics, Ne. Makszimovics (Grujics, 62.), Risztics (Mladenovics, 62.) – Jovics, Tadics (Sz. Milinkovics-Szavics, 79.). Szövetségi kapitány: Alekszandar Jankovics (az eltiltott Ljubisa Tumbakovicsot helyettesítette)
Gólszerző: Kalmár (39.), ill. Radonjics (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Törökország–Oroszország 3–2 ( Karaman 26., Ünder 32., Tosun 52. – 11-esből, ill. Cserisev 11., Kuzjajev 57.)
Kiállítva: Szemjonov (24. – Oroszország)

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Oroszország 5 2 2 1 9–7 +2  8
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5–4 +1  8
3. Törökország 5 1 3 1 6–6 0  6
4. Szerbia 5 3 2 4–7 –3  3

A 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ PROGRAMJA
November 18.

20.45: Szerbia–Oroszország
20.45: Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!