Címlapsztorinkban a csapatkapitányok szerepét vizsgáljuk, s arra keressük a választ, ki léphet a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádám örökébe. Összeállításunkban megszólal a 95 válogatottságig jutó, a kapitányi szalagot a nemzeti együttes mellett a belga Anderlechtben és a Fehérvárban is viselő, jelenleg a III. Kerület sportigazgatójaként dolgozó Juhász Roland is. A korábbi védő az utánpótlás-válogatottnak is kapitánya lehetett, a felnőttek között pedig először 21 évesen érte a megtiszteltetés, az akkori szövetségi kapitány, Lothar Matthäus adta neki a kapitányi karszalagot egy thaiföldi tornán, az Észtország elleni mérkőzés előtt. Juhászt arról is kérdeztük, mi a jobb: ha az edző jelöli ki a csapatkapitányt, vagy ha a társak választják meg?

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben Sztanyiszlav Csercseszov négy nap szabadságra, amolyan minivakációra engedte el a Népligetben maradó ferencvárosi labdarúgókat. A légiósok közül sokan kaptak az alkalmon, és hazautaztak. Mats Knoester, a zöld-fehérek nyáron szerződtetett belső védője barátnőjével és kislányukkal Hollandiába repült. Azóta persze már visszatért, hiszen az FTC vasárnap a nyolc forduló után a tabella harmadik helyén álló újonc Kecskemét, csütörtökön pedig az Európa-liga csoportkörében a szerb Crvena zvezda otthonába látogat. Knoester a Nemzeti Sportnak elmondta: nem játszott még a belgrádiak otthonában, ám hallott a Rajko Mitics Stadion hangulatáról. Kemény mérkőzésre számít és lenyűgöző atmoszférára.

Kimondva-kimondatlanul a Dél-Koreába távozó, 31 találatos gólkirály, Ádám Martin helyére igazolta a Paks futballcsapata Varga Barnabást. Sportkrém mellékletünk e heti vendége azonban egyáltalán nem érzi ezt nyomásnak. Saját bevallása szerint sosem volt lelkizős típus, könnyen megugorja az akadályokat, nem szereti túlgondolni a dolgokat. Úgy van vele, annál jobb, minél kevésbé bonyolítja az új élethelyzeteket. Természetesen tisztában van azzal, Pakson mit várnak tőle, de nem feszül rá erre, teszi a dolgát. Az előző idényben Gyirmóton futballozó csatárt arról is faggattuk, szokott-e magával vinni horgászbotot a Duna-partra?

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra