Vadócz Krisztián legutóbb Uruguayban futballozott, majd Kispesten edzett, ám korábbi klubja nem szerződtette, ettől még reméli, hamarosan labdába rúghat (Fotó: Imago Images)

 

Merre, hogyan tovább? Az átigazolási időszak hamarosan Magyarországon is elkezdődik, külföldön futballozó labdarúgóink közül már többen is klubot váltottak. Novothny Soma a német első osztályú Bochumtól a ciprusi élvonalban szereplő Anorthosziszhoz igazolt, Megyeri Balázs pedig a török Göztepétől ugyancsak Ciprusra, az AEL-hez tette át székhelyét.

De jó néhányan vannak még, akik keresgélnek.

A világjáró Vadócz Krisztián legutóbb az uruguayi első ligás Montevideo Wanderersben futballozott, jelenleg szabadon igazolható futballista. A középpályás szeptemberben Kispesten tréningezett, csakhogy nem tartottak igényt a szolgálataira, pedig a futballista elmondta, jó erőben érzi magát, azóta is fut, lépcsőzik, úszik, csak a játék hiányzik neki. Volt rá esély, hogy Afrikába igazol, esetleg Mezőkövesden köt ki, új csapata azonban továbbra sincs.

„Régóta csapatkeresésben vagyok – mondta lapunknak Vadócz Krisztián. – Szeptemberben a Honvéd második csapatánál két hetet tréningeztem, majd rákérdeztem, a látottak alapján számítanának-e rám, ám elutasító választ kaptam, és a napokban ugyanezt mondták a klub vezetői. Azt hiszem, soha többé nem kérdezek rá... Mindig is úgy gondoltam, ha a Honvédnál nem kellek, abbahagyom a labdarúgást, de nem érzem erőtlennek magam. Minden piac teljesen más, adott esetben Indiába is visszatérhetek, minden évben nyár elején keresnek, csakhogy most tél van, ilyenkorra már összeállnak a keretek, arról nem is beszélve, hogy a klubok kevesebb légióst foglalkoztathatnak. Az uruguayi szereplésem a térségben is nyomot hagyott, nem elképzelhetetlen, hogy Dél-Amerikában kötök ki, és az afrikai lehetőség is él még. A koronavírus-helyzet nem segíti a helyzetemet, és hát 36 éves vagyok, ez sem az a kor, amely vonzó egy játékost kereső klubnak. Sok csapattal beszéltem idehaza is, ahogy látom, máshogyan gondolkodnak a magyar piacon, mint külföldön... Arra jutottam, a jövőben is inkább légiósként próbálom megtalálni az utamat. Valami csak összejön.”     

A belga OH Leuvennél Bese Barnabás néhány héttel ezelőtt maga kérte szerződése felbontását, amelynek alighanem megvolt az oka, ám hogy a 23-szoros válogatott védő végül hol köt ki, egyelőre nem tudni.

Németh Krisztián ugyancsak szerződése felbontását kérte Debrecenben, a támadó szabadon igazolhatóként csapatot keres. Lehetőségei akadnak, információnk szerint a futballista legszívesebben visszatérne Amerikába. Varga Roland jövője sem egyértelmű, a nyáron hiába írt alá két évre szóló szerződést az al-Ittihad Kalba együtteséhez, a klubnál alig kap játéklehetőséget. Pedig a 31 éves válogatott szélső nagy reményekkel igazolt a klubhoz, és arról ábrándozott, hogy az Emírségkből is lesz lehetősége bekerülni Marco Rossi válogatottjába. Nem lenne meglepő, ha az arab csapatnál nem marasztalnák.