Így kapta meg az olasz a melót Magyarországon – könyv Marco Rossiról

Vágólapra másolva!
2018.11.19. 17:42
Életrajzi könyv jelent meg Marco Rossiról, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról. Az olasz mester életét Ch. Gáll András újságíró vetette papírra, a könyv az MSÚSZ Nagy Béla-programjának segítségével  látott napvilágot. Hivatalosan hétfőn mutatták be sajtótájékoztatón.

„Amikor Ch. Gáll András elmondta, hogy könyvet írna rólam, azt mondtam neki, hogy megőrült – vallotta be Rossi az NSO Tv-nek. – Egyébként meglepett, de végül is örültem, mert ez azt jelenti, hogy elismernek Magyarországon, s ha ilyen visszajelzéseket kap az ember, akkor mindig boldog. Nem félek attól, hogy leírt valamit, amit nem szerettem volna, hiszen jó a kapcsolatunk, nem hozna nehéz helyzetbe. Igaz, még nem olvastam, de a képeket megnéztem, és mind nagyon jó.”

Ch. Gáll András újságíró elmondta, már akkor szimpatikussá vált neki az olasz mester, amikor az első sajtótájékoztatóját tartotta a Honvéd edzőjeként. A könyv ötlete már érlelődött benne, amikor a kispestiekkel bajnoki címet nyert, de csak akkor állt vele elő, amikor Rossi Dunaszerdahelyen dolgozott. A nagyrészt interjúformában íródott könyv szerzője elárulta, melyik fejezet a legkedvesebb számára.

„A kedvenc fejezetem mindjárt az első, amikor Marco egyes szám első személyben előadja azt, hogyan futott be Csányi Sándor telefonhívása. A feleségével éppen akkor jöttek haza a nyaralásból, Pozzuoliban vezette az autóját, s arra készült, hogy visszamenjen Dunaszerdahelyre, folytassa a megkezdett munkáját, hiszen még egy évre szóló szerződése volt. És akkor megcsörrent a telefonja, rögtön felismerte az MLSZ elnökének hangját. Bár a felesége nem tudta, kivel beszél, a hangtónusából rögtön tudta, mi történik, s megkérdezte: ugye, most kértek fel szövetségi kapitánynak?”

Videónkból az is kiderül, hogy Marco Rossi egyetért-eLovrencsics Gergő véleményével, miszerint ő egy„magyar” szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik