IFFHS: kihirdették minden idők legjobb magyar válogatottját

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.11.04. 13:22
null
Az álomcsapat (Fotó: IFFHS)
Az Aranycsapatból négyen nem kaptak helyet minden idők legjobb magyar futballválogatottjában, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) állított össze.

 

A csütörtökön közzétett listára nem fért fel az ötvenes évek világverő – olimpiai bajnok és vb-második – nemzeti együttesének balfedezete, Zakariás József és jobbszélsője, Budai II László, míg a B-válogatottban kapott helyet az Aranycsapat hátravont középcsatára, Hidegkuti Nándor és középhátvédje, Lóránt Gyula. Az álomtizenegyből hiányzik a hatvanas évek kiemelkedő képességű támadója, a magyar futball egyetlen aranylabdása, Albert Flórián, míg az utóbbi évtizedek aktív játékosai közül egyedül Nyilasi Tibor szerepel a legjobbak között, ő is a B-csapat támadósorában.

AZ IFFHS MAGYAR ÁLOMCSAPATA
Csillaggal jelöltük, azokat, akik az olvasói álomtizenegybe is bekerültek.

A-csapat: Grosics Gyula* – Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán*, Lantos Mihály* – Bozsik József*, Orth György – Bene Ferenc, Kubala László*, Kocsis Sándor*, Puskás Ferenc*, Czibor Zoltán*

B-csapat: Platkó Ferenc – Mátrai Sándor, Lóránt Gyula, Mándi Gyula – Lázár Gyula, Sipos Ferenc – Nyilasi Tibor, Sárosi György, Hidegkuti Nándor, Schlosser Imre, Albert Flórián*

Az IFFHS legjobb tizenegye nyolc helyen megegyezik olvasóink álomcsapatával: a Nemzeti Sport márciusban hirdette ki az Önök legjobb tizenegyét.

Olvasóink álomtizenegye
Grosics – Novák, Mészöly, Lantos – Gera, Bozsik – Kubala, Kocsis, Puskás, Czibor – Albert

A FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának elindulásakor, 2010-ben állított össze egy ranglistát minden idők 50 legjobb magyar játékosáról – ezt ide kattintva tekintheti meg.

A FourFourTwo álomcsapata
A-csapat: Grosics – Mátrai, Mészöly, Sipos, Novák – Kocsis S., Bozsik, Hidegkuti, Puskás – Albert, Orth
B-csapat: Zsák – Rudas, Nagymarosi, Lóránt, Fogl II – Détári, Nyilasi – Kubala, Sárosi, Schlosser, Zsengellér
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik