Futsal: ismét létfontosságú Eb-selejtezőt játszik a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.03. 10:10
null
Turzó József jól ismeri a fehéroroszokat (Fotó: Török Attila)
A 2016-os Európa-bajnokságra való kijutáskor az egész ország megismerte Dróth Zoltánt és a magyar futsalválogatottat, azóta viszont nagy a csend a sportág kapcsán – pedig szerdán ismét fontos mérkőzés vár Turzó József együttesére. A Magyar Nemzet beharangozója.

 

Több összetevője van, hogy miért nem sikerült meglovagolni a 2015-ös hullámot hosszabb távon – írja a Magyar Nemzet. – Mindenekelőtt talán azért, mert a nagy tornákon nem sikerült átütő eredményt elérni. Az akkor az elismert spanyol edző, Sito Rivera vezette válogatott például a 2016-os Eb-t a papírforma szerint két vereséggel zárta. A csapat a rá következő évben ismét ott állt a siker kapujában, de nem tudott átlépni a küszöbön. A Eb-selejtező rájátszásában a kevésbé esélyesnek tartott Lengyelország állta az utunkat. A kudarc után Rivera távozott, azóta Turzó József irányítja a válogatottat.

Tízéves távlatban sokat fejlődött itthon a futsal, a Magyar Labdarúgó-szövetségtől tudjuk, hogy 2010-ben csupán alig ezer igazolt játékos volt a sportágban, ma viszont 21 400-an futsaloznak, 890 fiú- és 60 lány-utánpótláscsapat működik.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2018-ig kétévente rendezett Eb-t, azóta viszont átállt a labdarúgásban megszokott négyéves ciklusra. A 2022-es torna selejtezője tavaly januárban kezdődött. A magyar válogatott az első csoportkörből hibátlan mérleggel jutott tovább. A következő kör első fordulójában 5–0-s vereséget szenvedett a legutóbbi Eb-n negyedik helyen záró kazahok vendégeként.

A második körben Kazahsztán megelőzése irreálisnak tűnik. Az Eb-kijutásra a második hely megszerzésével is lehet sansz, amelyért valószínűleg Fehéroroszországgal kell megküzdenünk. Ezért is fontos a mai, hazai mérkőzés, amely korántsem ígérkezik könnyűnek, legutóbb, a 2019-es vb-selejtezőin 2–0-ra kikapott a magyar csapat a fehéroroszoktól.

„Jól ismerjük az ellenfelet, hiszen nem oly régen játszottunk egymás ellen
– mondta Turzó József.Akkor a védekezésünk közel tökéletes volt, de támadásban voltak hibáink, ezeket kell kijavítanunk.”

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva elolvashatja!

FUTSAL
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
14.00: MAGYARORSZÁG–
Fehéroroszország, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik