„Feszült volt az egész mérkőzés, de erre számítottunk – mondta Turzó József, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya. – A fehéroroszok számunkra a legnagyobb ellenfél a csoportban, ők azok, akikkel versenyt futunk az Eb-részvételért. Azt az érzelmi fokot, ami bennünk volt, ki tudtuk vinni a pályára. Nem volt könnyű mérkőzés lélektanilag sem, de nemcsak a felkészülés sikerült jól, hanem a meccsen is jól dolgoztunk, ezért megérdemelt a győzelmünk.”

Pál Patrik arról beszélt, hogy a gyengébbik lábával, kiszorított helyzetből tudta berúgni a rövid felsőbe a győzelmet érő gólt a második félidőben. Reméli, hogy a következő mérkőzéseken azt is meg tudja mutatni, hogy milyen az, ha az erősebbik lábával tüzel az ellenfél kapujára.

Videónkból az is kiderül, hogyan élte meg a csapat az utolsó két percet, amikor a fehéroroszok az egyenlítés reményében lehozták a kapusukat, és négy az öt ellen kellett hősiesen védekezni. Valamint szóba kerül az is, hogy a továbbjutás szempontjából mekkora értéke van ennek a győzelemnek.

FUTSAL EB 2022, SELEJTEZŐ
CSOPORTKÖR
5. CSOPORT, 2. FORDULÓ

Magyarország–Fehéroroszország 2–1 (1–0)
Magyarország:
 Alasztics Marcell – Komáromi Péter, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán. Cserék: Mezei Dávid, Dávid Richárd, Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Tatai József, Rábl János, Szabó Péter, Pál Patrik
G: 
Rábl (5.), Pál (30.), ill. Szilivoncsik (27.)