Futsal: a mieink alaposan visszavágtak a bosnyákoknak

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 22:30
A magyar férfi futsalválogatott második nekifutásra már legyőzte (5–2) felkészülési mérkőzésen az Európa-bajnoki résztvevő bosnyák csapatot a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban.
A magyar futsalválogatott (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A magyar futsalválogatott (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, az első nagy védést a bosnyákok kapusának kellett bemutatnia. A 6. percben aztán Dávid Richárd szöglete után Vas Ádám lőtt hatalmas gólt kapásból (1–0), így a hétfői mérkőzéshez hasonlóan előnybe kerültek a mieink.

Egymás után jöttek a nagyobbnál nagyobb magyar helyzetek, de a vendégek is veszélyeztettek. A 11. percben Dróth Zoltán szerzett labdát, a kontra végén Tatai József került a kapussal szembe, de ő lövés helyett inkább százszázalékos helyzetbe hozta Bíró Attilát, aki könnyedén gurított a kapuba (2–0).

A 16. percben egy gyönyörű összjáték végén Vas találta el a jobb kapufát. Az első félidő hajrájában Alasztics Marcell mutatott be több nagy védést, majd Vashoz hasonlóan Bíró is feljegyezhetett egy kapufát a gólja mellé.

A 19. percben egy nem túl erős lövés végül utat talált a magyar kapuba, így még a szünet előtt szépítettek a kékmezesek (2–1).

A második játékrész közepén Rábl János is eltalálta kapufát, de a hajrához érve a bosnyákok is.

A 36. percben Hajmási Milán használta ki, hogy a vendégek már a kapusukat is kimozgatva támadtak, és az elé kerülő labdát parádésan emelte a kapuba (3–1). Egy perccel később pedig Nagy Imre is betalált, ezzel eldőlt a mérkőzés (4–1).

Újabb egy percre rá Tatai József is eredményes volt (5–1), de az utolsó gólt a bosnyákok szerezték 15 másodperccel a vége előtt (5–2).

A magyar csapat tehát alaposan visszavágott a hétfői vereségért, ráadásul egy olyan csapatot győzött le, amely kijutott az Európa-bajnokságra.

A magyar csapat öt gólt rámolt be az Eb-re kijutó bosnyákoknak (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar csapat öt gólt rámolt be az Eb-re kijutó bosnyákoknak (Fotó: Tumbász Hédi)

 

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 5–2
(2–1)

Hétfőn játszották
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 1–2
(1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik