FFT: a szakma gyötrelmes csúcsa – mi jár a magyar kapitány fejében?

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 17:34
Különös a magyar szövetségi kapitányok rendszerváltás utáni története. Mindegyikük sejthette, hogy füttykoncert kíséri az öltözőbe, mégis mindannyian boldogan tették fejüket a nyaktiló alá.

Köztudottan nehéz kenyér a mindenkori szövetségi kapitányé Magyarországon, ahol tíztizenötmillió alternatív rivális tevékenykedik (szerencsére csak az elsőnek kell fizetni), de világszerte is ritka az olyan, aki malaszttal teljesen távozott erről a posztról. Összeállításunkban annak járunk utána, hogy mire vitték azok az edzők, akik a rendszerváltás után ültek a magyar válogatott kispadján, de nem ússzuk meg történelmi visszapillantás nélkül.

„Más is rúgott és kapott is hat gólt, még Sir Alex Ferguson és Carlo Ancelotti is. Mexikó után besokalltam, hányingerem volt attól, hogy mindennek elmondtak, éppen csak apagyilkosnak nem. El akartam menekülni Európából, így kerültem Kuvaitba” – mondta egyszer Mezey György, a nyolcvanas évek sikerkapitánya, aki a csúcsról nagyot bukott a 86-os világbajnokságon.

A kapitányság olyan, mint az élet, visszafelé gondolva mindig sokkal okosabb az ember, és úgy érzi, néhány dolgot elrontott ugyan, de mégis többet érdemelt volna.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik