FFT: a Nemere-ügy legtitkosabb dokumentumai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.03. 18:33
Nemere, azaz Novák Dezső aktáinak feldolgozása közben sokszor nem is maguk a jelentések, hanem a BM dolgozóinak izzadságszagú erőlködései jelentették az igazi izgalmat.

A FourFourTwo-nak sikerült szerződtetnie az egyik legelhivatottabb és már eddig is sok érdekes anyagot publikáló fiatal kutató-újságírót, Vörös Csabát, aki az elképesztő eseményeket feldolgozó sorozat újabb részében szintén nem mindennapi történetet idéz fel egykor szigorúan titkos dokumentumok felhasználásával: csaknem másfél évtizede a labdarúgást kedvelő közönség visszafojtott lélegzettel olvasta a Novák Dezső ügynökmúltjáról szóló híreket, ám eddig még senki sem vette a fáradságot, hogy alaposabban áttanulmányozza a „Nemere” fedőnevű ügynöknek a Történeti Levéltárban található jelentéseit.

Két munkadosszié található e fedőnév alatt, amelyek valóban értékes információkat tartalmaznak a honi futball bizonyos korszakáról. Egyszer kísérletet teszünk majd mi is, hogy tüzetesen átvizsgáljuk a jelentések tartalmát, most viszont inkább arra törekedtünk, hogy Novák-Nemere tükrén keresztül bepillantást engedjünk a belügyesek mindennapjaiba.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik