Felkészülés: 701 magyar szurkolót várnak a Wembleybe

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 14:25
Több száz magyar drukker érkezik Londonba, hogy szerda este a magyar labdarúgó-válogatottnak szurkoljon a legendás Wembley Stadionban az angolok elleni barátságos mérkőzésen.

A magyarok szektorába pontosan 701 belépőt értékesítettek. A Magyar Labdarúgó-szövetség a találkozó előtt 2500 jegyet kapott, ám az angol illetékesek kikötötték, hogy azokat a tiketteket, amelyeket augusztus 6-ig nem vásárolnak meg, vissza kell küldeni, ellenkező esetben ki kell fizetni.

Ugyanakkor azoknak, akik esetleg jegy nélkül érkeznek a szigetországba, nincs okuk az elkeseredésre, ugyanis még lehet belépőt venni a találkozóra. Kedd este a Wembley Stadionban bőven voltak jegyek az összecsapásra 20 fontos áron, s nem nagyon tülekedtek értük a hazai szurkolók. Elővételben mindössze 60 ezer jegy fogyott el, az új Wembleyben még egyetlen válogatott találkozóra sem voltak ennyire kevesen kíváncsiak, és még a harmad- és negyedosztálybeli csapatok számára rendezett Johnstone’s Paint-kupa döntőjét is 10 ezerrel többen látták az arénában. Az eddigi negatív rekordot a Szlovénia elleni felkészülési meccs tartja tavaly szeptember óta, 67 232 szurkolóval.

Nagyon készülnek az összecsapásra az Angliában élő magyarok, van, aki hosszú órákat töltött azzal, hogy transzparenst készítsen Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás kapitánya emlékére.

„Attól függetlenül, hogy abban az időszakban én még nem éltem, az Aranycsapat fantasztikus teljesítménye, valamint Puskás Ferenc legendája megérdemli, hogy őrizzük az emlékét. Nem engedhetjük meg, hogy bárki is megfeledkezzen róluk, szívből játszottak, ezt senki sem veheti el tőlük” – nyilatkozta az MTI-nek Galbács István, aki Angliában dolgozó több honfitársával együtt készül az összecsapásra. „England–Hungary 3:6, Hungary–England 7:1, Thank you, Puskás, We never forget” – áll a transzparensen.   

Egervári Sándor csapata magyar idő szerint 21 órakor lép pályára a Wembley Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik