Észt–magyar: Tudom, sokan kritizálják Szalait, de én nem tartozom közéjük – Rossi

BODNÁR ZALÁN, PUSZTAI VIOLA (Tallinn)BODNÁR ZALÁN, PUSZTAI VIOLA (Tallinn)
Vágólapra másolva!
2018.10.14. 19:59
Marco Rossi, az észtek elleni, hétfő esti Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az eddigi NL-szereplésről, Willi Orbánról és Szalai Ádámról is beszélt vasárnap esti tallinni sajtótájékoztatóján.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Tumbász Hédi)

„Az eddigi három mérkőzésem mindegyikén láttam előrelépést a csapat játékában, ezzel elégedett vagyok, de tény, hogy nem tudtunk annyi pontot gyűjteni, amennyit szerettünk volna – fogalmazott a vasárnap esti edzést megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány. – Nagyon tiszteljük az ellenfelünket, tudjuk, hogy mik az erősségei, és igazságtalanságnak érzem, hogy eddig nem szerzett pontot. A görögöknek és a finneknek is nagyon kemény dolguk volt ellenük.”

Szintén az észt újságírók érdeklődtek Willi Orbánról, azt kérdezve a magyar szövetségi kapitánytól, mit gondol az olyan játékosok magyarosításáról, akik Németországban születtek és ott is nőttek fel.

„Bárkire, aki megfelel az előírásoknak, és aki ezáltal segíteni tud, természetesen szükségünk van – mondta Marco Rossi. – Nem arról van szó, hogy mi helyeztük volna őt nyomás alá, ez maximálisan az ő döntése. Nem kétséges, hogy az érkezése minőségbeli javulást jelent számunkra, nagyon jól játszott Athénban, de persze azt sem szabad elhallgatni, hogy a gólnál ő hibázott.”

Sokakat érdeklő kérdés, hogy vajon mennyire (és meddig) élvezi a kapitány bizalmát a legutóbbi hat válogatott meccsén eredménytelen center, Szalai Ádám.

„Az, hogy Szalai Ádámot bíztam meg a csapatkapitányi feladatok ellátásával, gyakorlatilag mindent elmond arról, hogy mennyire bízom benne. Én csak a legutóbbi három meccséről tudok beszélni, de azokon csapatkapitányként is példaértékű munkát végzett, és mivel több fiatal játékosunk van, fontos, hogy legyen valaki, akire felnézhetnek. Mindegyik meccsen nagyon sokat dolgozik, küzd, még akkor is, ha bizonyos szituációban nincs szerencséje. Tudom, hogy sokan kritizálják, de én nem tartozom közéjük.”

Marco Rossi sajtótájékoztatója vágatlanul

Bese Barnabás mérkőzés előtti várakozásai

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT, 4. FORDULÓ

Október 15., hétfő

20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Finnország–Görögország

AZ ÁLLÁS
1. Finnország 3 3 3–0 +3 9
2. Görögország 3 2 1 3–2 +1 6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 2 2–3 –1 3
4. Észtország 3 3 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik