Egervári képessége és stílusa miatt választotta Tökölit

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 20:14
null
Tököli feldobott, de nem izgul – és örül Egervári meghívásának (Fotó: Németh Ferenc)
Noha nem igazán szolgálja a márciusban rendezendő hollandok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzés taktikai elemeinek gyakorlását, mégis hasznosnak tartja az azeriek elleni szerdai felkészülési mérkőzést Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Nehéz örökséget vett át a szövetség jelenlegi vezetősége, mert két dátum is szabad volt, és az európai országok döntő többsége már korábban leszervezte a meccseit. Berzi Sándor bravúros munkát végzett, hogy tavaly novemberre és a most következő játéknapra is szerzett ellenfelet, Litvániát, illetve Azerbajdzsánt. Ráadásul egyik rivális sem rossz csapat” – beszélt az ellenfélválasztásról a szakvezető az MTI kérésére.

„Az azeriek legyőzték a törököket, ami azért figyelemre méltó. Nekünk pedig lehetőség egy újabb skalpra, illetve hogy még jobban összeszokjon a csapat.”

A tréner elmondása szerint azért is szerencsés a mostani mérkőzés, mert Dubaiban tökéletes idő és körülmények várják a válogatottat, kizárólag az odautazás okozott gondot. A magyarországi különítmény négy játékossal vasárnap hajnalban kel útra, s frankfurti átszállással érkezik meg Dubaiba. A többi kerettag szintén vasárnap vagy hétfőn landol, egyedül Király Gábor az, aki kedden érkezik a meccs helyszínére, mivel ő hétfőn még klubjában véd.

„Képessége és stílusa miatt esett rá a választásom” – indokolta meg Egervári, hogy a múlt hétvégén megsérülő Szalai Ádám helyett miért a Kecskemét 34 éves csatárát, Tököli Attilát hívta meg a keretbe.

„Az egész szakmai stáb őt javasolta, amikor beszéltünk a kialakult helyzetről. Nem érzelmi alapon döntöttem, nem játszott szerepet, hogy korábban közös sikereket értünk el. Eredetileg Szalai felépüléséig számítok rá, de természetesen megfelelő teljesítmény esetén kerettag maradhat később is.”

„Feldobott vagyok, de nem izgulok, abból már kinőttem. Örülök, hogy a mester rám gondolt, és úgy véli, én segíthetek ebben a helyzetben” – mondta Tököli Attila, aki legutóbb hét éve volt válogatott.

A magyar válogatott jövő szerdán közép-európai idő szerint 18 órától találkozik az azeri együttessel Dubaiban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik