Egervári: Hollandia? Tízből ha egyszer legyőzhető!

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 13:18
null
Egervári Sándor csapatának az ősszel volt oka ünnepelni (Fotó: Mirkó István)
Egervári Sándor szövetségi kapitány hisz abban, hogy a magyar labdarúgó-válogatott tízből egyszer talán legyőzheti a vb-ezüstérmest – és az a bizonyos tizedik meccs a következő is lehet.

„Gyanítom, egy hollandok elleni siker csak növelné a csapat népszerűségét, de óva intek attól, hogy bárki is azt higgye, idehaza lesöpörjük őket – mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sportnak. – Tudomásul kell venni, Hollandia olyan játékerőt képvisel, hogy tízből ha egyszer tudjuk legyőzni. Halkan teszem hozzá – talán meg sem kellene hallani... –, hogy az az egy győzelem miért ne sikerülhetne március huszonötödikén?"

A szövetségi kapitány elmondta: bár rendkívüli módon örül a Hollandia elleni budapesti mérkőzés iránt megnyilvánuló hatalmas érdeklődésnek, a maga részéről fontosabbnak tartja az ősszel következő selejtezőket.

„Együttesünknek nem egy olyan tagja van, akinek még tíz válogatott mérkőzése sincs, ebből következően hosszabb távon gondolkodunk – elemzett a kapitány. – Meggyőződésem, hogy az őszi Európa-bajnoki selejtezőink nagyobb jelentőségűek, mint a Hollandia elleni párharcok. Az igazán mérvadó az lesz, milyen teljesítményt nyújtunk, illetve milyen eredményt érünk el Svédországgal, Finnországgal és Moldovával szemben. Úgyhogy a hollandok elleni összecsapásokat legfeljebb a hónap meccseinek nevezhetjük..."

Egervári Sándor sajnálja, hogy a hollandok elleni kettős erőpróba előtt mindössze három teljes nap jut a közös felkészülésre.

„Sajnos az európai topklubok diktálnak, és mivel az ő érdekeik az elsődlegesek, nem várhatjuk el, hogy a már megjelölt napokon kívül elengedjék a labdarúgókat – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Már azt is nekik »köszönhetjük«, hogy a pénteki és a keddi játéknap miatt huszonnégy órával kevesebb jut a felkészülésre, ami csak fokozza a hátrányos helyzetünket. Panaszkodni azért nem akarok, sokkal lényegesebb, hogy az utolsó hétre minden kérdőjel kiegyenesedjen."

A CIKKET TELJES EGÉSZÉBEN ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN.

A VÁLOGATOTT 2011-ES PROGRAMJA
2011. február 9. Magyarország–Azerbajdzsán felkészülési 2–0 (s)
2011. március 25. Magyarország–Hollandia Eb-selejtező o
2011. március 29. Hollandia–Magyarország Eb-selejtező i
2011. június 3. Magyarország–Luxemburg felkészülési o
2011. június 7. San Marino–Magyarország Eb-selejtező i
2011. szeptember 2. Magyarország–Svédország Eb-selejtező o
2011. szeptember 6. Moldova–Magyarország Eb-selejtező i
2011. október 11. Magyarország–Finnország Eb-selejtező o
o: hazai pályán, i: idegenben, s: semleges pályán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik