Egervári: Gond, hogy kulcsemberek szorultak kispadra, de helyük van a csapatban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.03.08. 14:39
null
Egervári Sándornak fájhat a feje a kispadra szorult kulcsjátékosok miatt (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint hatalmas előrelépést jelentene a sportágnak, ha az együttes pontot szerezne a hollandok elleni soron következő két Európa-bajnoki selejtező valamelyikén.

A két csapat először március 25-én a Puskás Ferenc Stadionban, négy nappal később pedig Amszterdamban találkozik egymással.

„A hollandok az elmúlt selejtezősorozatokban rendszeresen százszázalékos teljesítménnyel nyerték a csoportjukat, ők a világbajnoki döntősök, így óriási dolog volna a pontszerzés – nyilatkozta kedden Egervári Sándor. – Mindez azt jelentené, hogy pontelőnyben lennénk a riválisainkkal szemben, ugyanakkor azt, hogy a csoportban hányadik helyen végzünk, nem a hollandok elleni két összecsapás fogja eldönteni.”

A MAGYAROK HOLLANDIA ELLENI KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lázár Pál (Videoton), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Zaragoza), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Czvitkovics Péter (Debreceni VSC), Dzsudzsák Balázs (PSV), Elek Ákos (Videoton), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (Sampdoria), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (Debreceni VSC)
Támadók: Priskin Tamás (Ipswich Town), Rudolf Gergely (Bari), Tököli Attila (Kecskeméti TE)
Biztonsági tartalékok: Debreceni András (Bp. Honvéd), Koltai Tamás (Győri ETO), Komlósi Ádám (Debreceni VSC), Vaskó Tamás (Videoton)

A szakember nem változtatott a keretén, de fejtörést okoz neki, hogy olyan kulcsjátékosok, mint a csapatkapitány Gera Zoltán, továbbá Koman Vladimir vagy éppen Laczkó Zsolt a klubjukban többnyire csak a cserepadon ülnek.

„Ezeknek a futballistáknak a képességeik alapján mindenképpen helyük van a válogatottban. Ők rendkívül profi módon, tudatosan, külön edzésekkel készülnek a hollandok elleni mérkőzésekre, ami nagy örömömre szolgál” – mondta a kapitány.

Egervári hozzátette, már jó ideje „ég a hollandok elleni lázban”:

„Az elmúlt hetekben a holland csapat összes Európa-bajnoki selejtezőjét kielemeztük, nagyon komoly anyagot vágtunk össze a játékosok számára, egy olyan eszenciát, melynek mentén meg tudjuk mutatni az erényeiket, amelyek meghatározóak voltak az utóbbi mérkőzéseken. Kerestük a réseket a holland pajzson, ami sajnos nem sok van, de találtunk néhány olyan jelenséget, amely kapcsán meglephetjük az ellenfelet.”

A kapitány nosztalgiázott is annak érdekében, hogy feltüzelje a keret tagjait:

„Többször is belenéztem most abba az 1984-es mérkőzésbe, amikor idegenben 2–1-re megvertük a hollandokat. Meg szeretném majd mutatni a mostani válogatottnak, hogyan is lehetett akkor felborítani egy értékrendet. A magyarok ott egy olyan csapatot vertek meg, amelyben Gullit, Rijkaard és van Basten játszott, akik később pedig Európa-bajnokok lettek.”

A szövetségi kapitány elmondta: a fejében gyakorlatilag már a kezdőcsapat is összeállt, igaz, ez már három hónapja megvolt, ám Szalai Ádám és Vermes Krisztián sérülése közbeszólt. A szakember reméli, hogy nem dől ki több ember a sorból.

A tréner hozzátette: természetesen a válogatott ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ugyanakkor szerinte a fiatal tehetségeknek – mint például a Feyenoordban futballozó Simon Krisztián, illetve az Olympiakosznál lévő Megyeri Balázs – jobb lenne, ha a magyar bajnokságban rendszeresen szerepelnének, ahelyett, hogy külföldön csak a cserepadon ülnek.

A VÁLOGATOTT 2011-ES PROGRAMJA
2011. február 9. Magyarország–Azerbajdzsán felkészülési 2–0
2011. március 25. Magyarország–Hollandia Eb-selejtező o
2011. március 29. Hollandia–Magyarország Eb-selejtező i
2011. június 3. Magyarország–Luxemburg felkészülési o
2011. június 7. San Marino–Magyarország Eb-selejtező i
2011. szeptember 2. Magyarország–Svédország Eb-selejtező o
2011. szeptember 6. Moldova–Magyarország Eb-selejtező i
2011. október 11. Magyarország–Finnország Eb-selejtező o
o: hazai pályán, i: idegenben, s: semleges pályán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik