Egervári: A vereség is lehet hasznos

Vágólapra másolva!
2011.03.27. 13:31
null
Vadócz (jobbra) szerint apróbb szabálytalanságokkal kell tördelnünk a hollandok játékát (Fotó: Mirkó István)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a nemzeti csapat Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, megbeszélte a meccs tapasztalatait a játékosokkal, és Amszterdamban a mieink megpróbálnak kevesebb területet hagyni a hollandoknak. Vadócz Krisztián szerint apróbb szabálytalanságokkal kell „elrontani” a hollandok játékát, míg Király Gábor kevesebb holland gólra számít.

Egervári Sándor két nappal a hollandok elleni 4–0-s hazai vereség után úgy nyilatkozott, a hiányosságok felfedezése szempontjából egy vereség is lehet hasznos.

VAN BOMMEL KEDDEN SEM JÁTSZIK

Eldőlt, hogy a holland labdarúgó-válogatott combsérüléssel bajlódó középpályása, Mark van Bommel kedden sem játszhat a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, és már el is hagyta az oranje edzőtáborát.

 

Olasz források szerint Van Bommel játéka kérdéses a jövő hétvégi milánói városi derbin is. Az AC Milan légiósának a hírek szerint az a sérülése újult ki, amely már korábban is problémát okozott neki a szezonban.

„A játékosokkal természetesen megbeszéltük a meccs tapasztalatait. Volt üzenete ennek a mérkőzésnek. Felszínre kerültek olyan hiányosságok, amelyek a korábbi mérkőzéseken nem. Ha ezekkel jól tudunk gazdálkodni, a vereség is lehet hasznos. Kettő nulla után is szorossá akartuk tenni a meccset, gólt akartunk szerezni, emiatt nemcsak szélességében, hanem mélységében is területhez jutottak a hollandok, amit nagyon jól kihasználtak. Ez utóbbiról szeretnénk lemondani, és szeretnénk a saját térfelünkön leszűkíteni a területeket, hogy a játékosaink segíthessék egymást” – mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sport Online-nak.

Vadócz Krisztián, a magyar válogatott középpályása szerint meg kell próbálni apróbb szabálytalanságokkal elrontani a hollandok játékát Amszterdamban.

„Sikerült megnézni azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk a meccsen. Van még mit javítanunk. Sajnos kijött a tudásbeli különbség a vb-ezüstérmes csapat és közöttünk. Kedden az elsődleges feladatunk, hogy elrontsuk a hollandok játékát. Pénteken addig-addig járatták a labdát, míg sikerült rést találniuk a védelmünkön, és helyzetekig jutottak. Apróbb szabálytalanságokkal meg kell állítanunk őket. Egységesen kell védekeznünk” – mondta Vadócz Krisztián a Nemzeti Sport Online-nak.

DZSUDZSÁK ÉS JUHÁSZ ORVOSI KEZELÉSEN
A hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn megsérülő Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland ma orvosi kezelést kap, és holnap derül ki, hogy pályára léphetnek-e kedden az oranje ellen.

Az azonban biztos, hogy a PSV és az Anderlecht futballistája is elutazik a nemzeti csapattal az amszterdami találkozóra.

A mieink kapusa, Király Gábor elmondta, kedden Hollandiában sokkal pozitívabb eredményt vár, és jóval kevesebb holland gólt.

„Az elmúlt két napban többször végignéztük a hollandok elleni mérkőzést egy fakultatív beszélgetés keretében – mondta el Király Gábor a Nemzeti Sport Online-nak. – Hajnalig tartott és pozitív, valamint negatív tanulságokat is leszűrtünk.”

„Arra jutottunk, hogy idegenben egy stabilabb, egységesebb védekezésből kell majd játszanunk. Jómagam jóval kevesebb gólra számítok, nulla vagy egy találattal is zárhatjuk a keddi meccset. Mindenesetre pozitívabb eredményt várok.”

„Pénteken hazai pályán másképpen kellett játszanunk, mert ha beálltunk volna védekezni, azt a közönség biztosan nem díjazta volna. Próbáltunk letámadni, és ilyenkor előfordul, hogy egy csapat belefut egy ilyen vereségbe.”

VOLT ÜZENETE A HOLLAND MECCSNEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik