Eb 2020: Szoboszlai nem kiújuló sérülése miatt marad le a tornáról

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 17:59
null
Menedzsere szerint Szoboszlai Dominik készült arra, hogy nem vehet részt az Eb-n (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A keddi német sajtóértesüléseket cáfolva Esterházy Mátyás játékosmenedzser elmondta, hogy Szoboszlai Dominik nem azért maradt ki a jövő pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéből, mert kiújult a sérülése.



A német sportlap, a Kicker azt közölte, kiújult az RB Leipzig futballistájának szeméremcsont-gyulladása, ezért nem szerepelhet a tornán. Az M1 aktuális csatornán Esterházy Mátyás kijelentette, minden a terveknek megfelelően halad, Szoboszlai Dominik lába rendben van, folytatni tudja a rehabilitációt, de sajnos nem tudott olyan állapotba kerülni, hogy egy ilyen intenzitású tornán hasznára legyen a csapatnak, ezért mindenki azt gondolta, hogy nincs értelme a benevezésének.

Hozzátette: Marco Rossi szövetségi kapitány részéről egy gesztus volt, hogy meghívta a bő keretbe, és lehetőséget adott neki, hogy amennyiben megfelelő állapotba kerül, akkor ott tudjon lenni a kontinenstornán, ám fizikailag nincs abban az állapotban, hogy megfelelő játékidőt a pályán töltsön, és segíteni tudjon a csapatnak, ezért a kapitány úgy döntött – a menedzser szerint nagyon felelősségteljesen –, hogy inkább kihagyja a keretből.

„Azért utazott el az edzőtáborba, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon, de készült arra, hogy van olyan forgatókönyv, amely szerint ez nem fog összejönni, tehát nem érte teljesen váratlanul a döntés” – nyilatkozta Esterházy.

Hangsúlyozta, nagyon hálás Marco Rossinak és válogatott orvosi stábjának, amiért szem előtt tartották a játékos jövőjét.

A menedzser közölte, rendkívül makacs sérülésének leküzdése után Szoboszlainál most a fizikumának újraépítésén van a hangsúly, folytatja tovább a rehabilitációt, és remélhetőleg a lipcsei csapat felkészülését százszázalékos állapotban tudja elkezdeni július ötödikén, az őszi világbajnoki selejtezőkön pedig ismét erőssége lesz a válogatottnak.

Szoboszlai tavaly decemberben szerződött Salzburgból az RB Leipzighez, de sérülése miatt eddig nem tudott bemutatkozni német együttesében.

A magyar válogatott a kontinenstorna F-csoportjában a címvédő portugálokkal (június 15.), valamint a világbajnok franciákkal (19.) a Puskás Arénában, míg a németekkel (23.) Münchenben játszik majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ 26 FŐS KERETE
KAPUSOK:
Bogdán Ádám(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
TÁMADÓK:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland (Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

*Az Eb-re 26 játékos nevezhető

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik