Eb 2020: Sigér elárulta, hogyan lehet megállítani C. Ronaldót!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 16:09
null
Sigér Dávid (jobbról a második) a csapategység fontosságát emelte ki a sajtótájékoztatón (Fotó: Török Attila, archív)
A portugálok elleni, jövő keddi Eb-meccsre készülő magyar labdarúgó-válogatott két játékosa, Sigér Dávid és Schön Szabolcs válaszolt pénteken az újságírók kérdéseire Telkiben.

 

Sigér Dávid először a válogatási elvekről beszélt, majd arról, mi várhat a nemzeti csapatra a pályán a világ legjobb válogatottjai ellen, és a mérkőzések mennyiben hasonlíthatók a Ferencváros őszi BL-meccseihez, melyeken szintén világklasszisok ellen lépett pályára.

Azt a szemléletmódot kell kiemelni, ami alapján a kapitány kiválogatja azokat játékosokat, akik aztán meg tudják valósítani az elképzeléseket. Számomra, illetve számunkra, akik a Ferencvárosból érkeztünk előny lehet, hogy a Bajnokok Ligájában jobb játékosok ellen szerezhettünk tapasztalatot, amit most kamatoztatni lehet a válogatottban is” – fogalmazott Sigér, aki a Juventus ellen már találkozott a portugálok közül Cristiano Ronaldóval, róla is beszélt.

Minden jó játékost, így Cristiano Ronaldót is csapatként lehet megállítani, ha az egyikünknek nem sikerül, ott van a társ, aki segít. Ronaldo karizmatikus személyiség, testtartásával minden egyes mozdulatával azt sugallta, tisztában van a képességeivel, mindig győzni akar, nagyszerű sportember.”

Schön Szabolcs hozzátette, Ronaldo egy személyes példaképe, nagy öröm lenne számáéra, ha pályára léphetne ellene. A szélső ugyanakkor azt is elmondta, számára minden egyes perc ajándék a válogatottban, tisztában van vele, hogy ez még nem az ő Eb-je lesz.

„Külön öröm, hogy itt lehetek és hogy a végleges keretbe is be tudtam kerülni. Nagyon örülök, hogy öt percet is játszhattam a felkészülési meccseken, minden perc egy öröm, az Európa-bajnokságon akármennyit is játszom. Tudom, hogy ez még nem az Európa-bajnokságom lesz, fiatal vagyok, fel kell építenem magam” – mondta Schön.

Sigér gyakran és bátran vállalkozik távoli lövésekre, kíváncsiak voltunk, adott esetben szabadrúgásra is vállalkozna-e.

„Szabadrúgást biztos nem én fogok, de arra lehet számítani, ha megnyílik a folyosó, el fogom vállalni távolról is, de a rögzített helyzet az más. Több megfelelő ember is van erre, majd meglátjuk ki áll a labda mögé – mondta a középpályás, aki azzal kapcsolatban is kérdést kapott, melyik meccsen lehet a legnagyobb esélye a magyar csapatnak a pontszerzésre. – Gólt gólokat, pontot, pontokat is szeretnénk, de azt nem tudnánk megmondani, ki ellen lesz erre a legnagyobb esélyünk, melyik meccsen állnak össze leginkább csillagok. Remélem lesz ilyen, egyelőre a portugálok elleni meccset várom nagyon.”

Az előző Eb-vel kapcsolatban Schön és Sigér is arról beszélt, hogy kivetítők előtt, szurkolók között látták a portugálok elleni 3–3-as döntetlent, ami így is hatalmas élmény volt.

A MAGYAR KERET
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd),Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG

AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA

Június 15., kedd, 18.00
Budapest

Magyarország–Portugália

 

Június 15., kedd, 21.00
München

Franciaország–Németország

 

Június 19., szombat, 15.00
Budapest

Magyarország–Franciaország

 

Június 19., szombat, 18.00
München

Portugália–Németország

 

Június 23., szerda, 21.00
Budapest

Portugália–Franciaország

 

Június 23., szerda, 21.00
München

Németország–Magyarország

 

További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik