Marco Rossi csütörtökön 13 órától sajtótájékoztató keretében hirdeti ki az Eb-re készülő bő keretét (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 


Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön, 13 órától hirdeti ki a nyári Európa-bajnokságra készülő bő keretét, a sajtótájékoztatót az M4 Sport élőben közvetíti.

 
Eddig keretben sem volt, most képbe kerülhet Rossinál a légiós
Álmodok arról, hogy hatvanezren szurkolnak nekünk – Marco Rossi
„Nyolcvan százalékban megvan, kikre számítok az Eb-n”
 EB 2020 – ADATBANK

Azt egyelőre nem tudni, hányan alkotják majd a bő keretet. Az Eb-re eredetileg 23-as kereteket lehetett volna nevezni, de ezt a számot a napokban várhatóan 26-ra emelik. Így pedig nem lenne meglepő, ha a bő keretbe több mint 30 játékos is meghívót kapna. Marco Rossi korábban a Nemzeti Sportnak annyit árult el, hogy a góllövőlistát 22 találattal vezető Hahn János ott lesz majd a névsorban.

A magyar válogatott felkészülési programja már ismert. Május 17-én kezdődik a felkészülés Telkiben, javarészt az itthon játszó, a bajnoki szereplésüket egy héttel korábban befejező futballistákkal. Május 25-től az ausztriai edzőtáborba utazik a csapat, a keret ott válik teljessé a németországi légiósok csatlakozásával. Rossi a tervek szerint június 1-jén hirdeti ki a szűkített Eb-keretét. Június 4-én Ciprussal, június 8-án pedig Írországgal játszik felkészülési mérkőzést válogatottunk, a tervek szerint az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a június 15-i, Portugália elleni Eb-rajtot megelőzően, amikor már a Puskás Arénában fogadják a mieink az Eb-címvédőt.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália  
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország  
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország  
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország  
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország  
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország