Eb 2020: Romániában a magyarok Izland-verése miatt sajnálkoznak

Vágólapra másolva!
2020.11.13. 13:05
null
Romániában úgy érzik, nekik is le kellett volna tudni az izlandi válogatottat (Fotó: Szabó Miklós)
A drámai magyar továbbjutás szerepel az élen a román sajtó pótselejtezőkről szóló cikkeiben, nemcsak a hagyományos rivalizálás miatt, hanem mert egy hónapja éppen a Budapesten vereséget szenvedő Izland foszlatta szét Románia Eb-szereplésének utolsó reményét.    

Románia rémálma lemaradt az Eb-ről! Izland hihetetlen vereséget szenvedett Magyarországtól! – írja a Prosport portál, amely szerint az izlandiak a 88. percben már becsomagoltak a tornára, ám a magyarok az utolsó pillanatokban megfordították a mérkőzést.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely a mérkőzés előtti részletes cikket szentelt a magyar futball elmúlt évtizedének, kiemelve a nagyértékű infrastrukturális befektetéseket, a pótselejtezőkről szóló cikkében a budapesti és belgrádi drámát emelte ki. „Izland a románok reykjaviki rémálma, Gylfi Sigurdsson góljával szerzett vezetést, de a magyarok a 88. perc után fordítani tudta” – áll a cikkben, amely azt is kiemeli, hogy Magyarország az Európa-bajnokság „halálcsoportjába” került, Franciaország, Németország és Portugália társaságában.

A Digisport televízió honlapja nemcsak a mérkőzésről számolt be, hanem Gulácsi Péter és Szalai Ádám mérkőzés után nyilatkozatait, valamint a Nemzeti Sport címét (A futball hazatér) is idézte. A mérkőzés kapcsán azt emelték ki, hogy az egyenlítő gólt az idén honosított, a válogatottban csak ősszel bemutatkozó Loic Nego szerezte.

A sportsajtónál is részletesebben tárgyalja a magyar továbbjutást az Adevarul politikai napilap, amely szerint Magyarországon extázist hozott a fullasztó mérkőzésen kiharcolt továbbjutást. A cikk egyben a román válogatott kritikájaként megjegyzi, hogy az egyetlen csapat idén, amely kikapott Izlandtól, és ezért az Eb bukaresti csoportmérkőzéseire olyan „áporodott” csapatok érkeznek majd, mint Ausztria, Macedónia és Ukrajna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik