Eb 2020: megdöbbentő – a szlovákok csapatkapitánya lemondta a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.23. 10:50
null
Martin Skrtel biztosan nem lép pályára a magyarok ellen márciusban (Fotó: AFP)
Lemondta a válogatottságot Martin Skrtel, a szlovákok csapatkapitánya. Az exliverpooli labdarúgó mellett Tomás Hubocan és Adam Nemec sem szerepel többet a szlovák nemzeti csapatban, vagyis egyikük sem játszik majd a Magyarország elleni, márciusi Eb-selejtezőn.

 

A szlovák válogatott 34 éves védője, Martin Skrtel a közösségi oldalán mondta le a válogatottságot. További két tapasztalt játékos, a Marseille 33 éves védője, Tomás Hubocan és a szintén 33 esztendős támadó, a Cipruson légióskodó Adam Nemec is pénteken jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól.

Nem volt egyszerű döntés, de átgondoltam a dolgot, és úgy látom, most jött el a megfelelő idő. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló kvalifikációs sorozatot már nem fejezném be, ezért úgy korrekt, ha két-három meccs lejátszása helyett inkább ilyen döntést hozok” – nyilatkozta a Liverpool korábbi, a Fenerbahce jelenlegi játékosa.

Felvidéki kollégáktól megtudtuk, általános megdöbbenést keltett a védő bejelentése, aki a Nemzetek Ligájában még a válogatott csapatkapitánya volt.

Azért volt meglepő Skrtel döntése, mert az októberben érkezett új kapitány, Pavel Hapal a kinevezésekor beszélt az alapemberekkel, akik úgy nyilatkoztak, köztük a korábbi liverpooli védő is, hogy az Eb-ig még vállalják a szereplést a válogatottban. Ezek után a szövetségi kapitány és a szlovák szövetség elnöke, Ján Kovácik is megdöbbent a védő pénteki bejelentésen. Hubocan és Nemec esetében nem annyira váratlan a döntés, mert velük nem számolt alapemberként a cseh kapitány.

Nem tudunk mást tenni, tiszteletben tartjuk a döntésüket. Köszönjük nekik mindazt, amit a szlovák emberekért és a szlovák labdarúgásért tettek az elmúlt években” – kommentálta a történteket a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke, Ján Kovácik.

A válogatott szövetségi kapitánya, Pavel Hapal is megszólalt az eset kapcsán.

Nagyon meglepődtem a döntésükön, mivel mindhárom játékossal kapcsolatban voltunk. Három olyan futballista távozik, akik vezérek voltak csapaton belül, ezért szomorú vagyok. De az élet megy tovább, így csak annyit tehetünk, hogy köszönetet mondunk nekik mindenért. Hiszek benne, hogy tudjuk pótolni őket, több tér nyílik így majd mások számára.”

A háttérben az állhat, hogy Skrtel a nyáron, a törökországi szerződésének lejártával várhatóan klubot vált és új csapata mellett már nem tervezne a válogatottban játszani, ezért pedig inkább már el sem kezdi az Eb-selejtezősorozatot. Októberben, a csehek elleni hazai vereség után már szóba került, hogy Skrtel lemondja a válogatott szereplést, de akkor azt mondta a szövetségi kapitánynak, hogy a folytatás mellett dönt és három meccsen még játszott is, így most 103-szoros válogatottként búcsúzott.

Skrtel kiesésével viszont nagy kérdés, hogy a Magyarország elleni, március 21-i, nagyszombati Eb-selejtezőn ki lesz az Interben szereplő Milan Skriniar társa a szlovák védelem tengelyében.

Martin Skrtel az Instagramon megható poszttal köszönte meg az elmúlt 15 évet, amelyet a válogatottban töltött.

After 15 years in National team i have decided to retire from international football!it was always a pleasure and honour to wear Slovakian shirt and im extremly proud to captained my country!it was a hard decision to do, because im leaving my second family,but we can not stop the time and at age of 34 its time to leave the space for other players. I would like to thank to all my team mates,coaches and technical staff ive been working with... Also big thanks going to our fans,for their support throughout all years! Im leaving the team but my thoughts will always be with you guys and i will support you with same power ive been fighting for our jersey on the pitch!i wish you good luck for the future! Memories will be in my heart foreverPo 15tich rokoch som sa rozhodol ukoncit svoje posobenie v reprezentacnom muzstve!nebolo to lahke rozhodovanie,zvazil som vsetky pre a proti a dospel som k nazoru ze prisiel cas na to aby som prenechal miesto pre inych hracov! Bolo pre mna ctou byt sucastou muzstva po taky dlhy cas a som hrdy na to ze som mal moznost byt kapitanom muzstva a viest ho na takom velkom podujati ako su majstrovstva europy! Chcel by som sa podakovat vsetkym spoluhracom,trenerom,technickemu a lekarskemu stabu taktiez by som rad podakoval nasim fanusikom za ich podporu pocas vsetkych zapasov.Navzdy mi zostane v pamati hlavne to,ked tisice nasich fanusikov spievali Macejka na rozcvicke pred zapasom s Anglickom na ME..este teraz mi pri tej spomienke naskakuju zimomriavky!!! Tak isto ako som za muzstvo bojoval na ihrisku tak mu budem dalej drzat palce aby nielen nastavajuca kvalifikacia bola uspesna ale aj v buducnosti aby prinasali radost NAM fanusikom! Spomienky navzdy zostanu v mojom srdci

86.1k Likes, 837 Comments - Martin Skrtel OFFICIAL (@martin37skrtel) on Instagram: "After 15 years in National team i have decided to retire from international football!it was..."


 

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
20.45: Horvátország–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Magyarország
Március 24., vasárnap
15.00: Wales–Szlovákia
18.00: Magyarország–Horvátország
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik