Eb 2020: Marco Rossit meglepte az UEFA büntetése

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 09:50
null
Marco Rossit meglepte az UEFA büntetése (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M1-nek elmondta, meglepte, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget (MLSZ).

 

Mint ismert, az UEFA szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – a szurkolók diszkriminatív módon viselkedtek, emiatt válogatottunk soron következő két hazai, UEFA-rendezésű meccsén nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell kifeszítenie ezeken az összecsapásokon.

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitányát meglepte a döntés.

„Meglepett a hír, amikor megkaptam az üzenetet a csapatmenedzsertől. Én nem hallottam vagy láttam rasszista vagy homofób megnyilvánulást a magyar drukkerektől a stadionban. Bár az UEFA-nak több felvétele is van, amit biztosan részletesen megvizsgáltak. Szerencsére az angolok ellen telt ház előtt játszhatunk majd, mert a vb-selejtező FIFA-rendezvénynek számít. Zárt kapunál, szurkolók nélkül viszont elveszik a labdarúgás varázsa, ezért nagyon sajnálom a döntést” – mondta Marco Rossi az M1-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik